ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Председателят на ловното сдружение и кмет на града дава награда за по-чист Тутракан

тутракан боклук

Кметът на Тутракан, който е и председател на местно­то ловно-рибарско сдруже­ние „Сокол”, д-р Димитър Стефанов обяви награда от 500 лева за този, който даде информация за нарушител, изхвърлил боклука си на пътя, съобщават от общи­ната в крайдунавския град.

Става дума за строителни отпадъци и гуми, захвърле­ни от недобросъвестни хора край Дълбокия път, който свързва долната и горната част на Тутракан.

тутракан боклук

„За мен е кощунство, при наличието на нова пътна настилка, някой да реши, че може да изхвърля там стро­ителните си отпадъци. Още повече, че община Тутракан е предоставила на гражда­ните контейнери за подобен тип отпадъци, без да иска такса. Така спестяваме на хората извозването на от­падъците до депото в Русе“, обясни мотивите си д-р Сте­фанов.

По думите му, все повече хора изхвърлят сметта си в канавки и около зелени площи, и това е порочна практика, която трябва да бъде прекратена. От общи­ната вече са започнали да поставят камери по замър­сените участъци, но председателят на ЛРС-Тутракан е убеден, че решаването на проблема минава през промяна на съзнанието на гражданите.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ