ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Бракониери от ЛРД-Баните убиха благороден елен

бракониери баните

Бракониерството съпътства ловния живот от дълбока древност и за съжаление трудно се изкоренява, а не рядко в основата на това срамно деяние стоят редови ловци.

Такъв е случаят с незконно отстреляния благороден елен в ЛРД-Давидково, община Баните, който през последните дни предизвика сериозен отзвук.

От проведения разговор с Благовест Милевски, представител на ЛРС „Гиухар„ с. Славейно става ясно, че по горещите следи на кървавото деяние тръгва ловен надзирател от ДГС-Славейно и пъзелът постепенно се нарежда.

В бракониерския лов участват двама ловци от ЛРД с. Баните – Николай Кичуков и Момчил Георгиев, третото лице, което взема участие в лова като помагач, не е ловец.

Задържаха бракониери, убили са бременна кошута

Горещите следи отвеждат горските надзиратели от гората, където имало явни следи от бракониерски лов, до дома на Николай Кичуков, като е установено, че на двора има кръв от убито животно, а след присигането на полицията и извършеното претърсване в къщата на ловеца, са открити месо от благороден елен и главата на убитото животно.

В момента  разследването продължава, а след приключването му от ЛРС „Глухар„  ще се прецени какво да бъде наказанието на редовите ловци за деянието.

Младен Сираков-Смолян

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ