140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД „Сокол“ Белоградчик организира ловен събор за 125-ата си годишнина

белоградчик

Тази година Ловно-рибарското дружество „Сокол“ в Белоградчик става на 125 години. На 16 и 17 септември сдружението организира празничен ловен събор в м. „Панаирището”.
Програмата за двата дни е изпълнена с музика, танци и голяма веселба. Ще се проведе и награждаване на победителите от детски конкурс за рисунка на ловна тема и награждаване на ловци ветерани, членове на ЛРД „Сокол“ Белоградчик.


За доброто настроение на ловците, рибарите и гостите втората вечер ще се погрижи сръбски оркестър от гр. Зайчер, сподели специалистът по лов към дружеството Теодора Станимирова.
В ЛРС „Сокол“ – Белоградчик членуват 630 ловци и риболовци в общо 25 ловни дружинки. Сдружението стопанисва на 64 650 ха площ. Те са разположени в землищата на 26 населени места, включително и град
Белоградчик, и обхващат няколко общини. Ловностопанските райони на сдружението са: ПЛСР Бело поле, ПЛСР Белоградчик, ПЛСР Димово, ПЛСР Дреновец, ПЛСР Кладоруб, ПЛСР Плешивец, ПЛСР Рабиша, ПЛСР Раяновци, ПЛСР Салаш, ПЛСР Стакевци.

белоградчик


За ловът на мигриращ дивеч инж. Станева каза, че от началото на сезона ловците са отстреляли доста пъдпъдъци и гургулици. Любопитното, което сподели, е, че заради африканската чума по свинете и намалената популация все повече ловци се насочват към дребния дивеч и се преоборудват.
„Популацията на диви свине в района е доста намалена, все още има диви свине, но броят им не е никак голям. Към момента съботата е определена за лов на такъв вид дивеч“, допълни инж. Станева.
Програма за ловния събор:
16.09.2022 /Петък/
19:00ч. – Тържествено откриване –Вечер на духовите оркестри
– Сръбски духов оркестър „Тимочки веселяци“
– Духов оркестър гр. Белоградчик
17.09.2022/Събота/
17:00 ч.
– Участие на народни танци към детски комплекс Белоградчик
– Награждаване на победителите от детски конкурс за рисунка на ловна тема
– Участие на деца от Детски комплекс гр. Белоградчик
– Награждаване на ловци ветерани членове на ЛРД“Сокол“ Белоградчик

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ