ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Добрич отбеляза своята 125-годишнина с откриването на нов ловен дом

добрич ловен дом

На 3 септември в ловно-стрелковия комплекс на сдружение “ЛРД Добрич” – гр. Добрич, в м. „Кобаклъка” край областния град, тържествено бяха отбелязани 125 години от учредяването на първото ловно дружество в града.

На обновения стрелбищен комплекс се събраха всички официални гости, членове на сдружението и граждани за откриване на зоната за нарезно оръжие и на изградения ловен дом, една многогодишна мечта на добричките ловци и риболовци.

Сред официалните гости бяха Даниел Тошков, главен секретар на НЛРС-СЛРБ, Здравко Здравков – областен управител на Добрич, Цветелин Миланов от Северноцентрално държавно предприятие ДП Габрово, Тодор Гичев – директор на РДГ-Варна, Цанко Николов – директор ДГС Добрич, Николай Гунчев, член на Върховния административен съд и председател на правната комисия към УС на НЛРС-СЛРБ, Стоян Стоянов, председател на ЛРС- Шумен и член на УС на НЛРС-СЛРБ, председатели на УС на сдруженията във Вълчи дол, Крушари  и др.

добрич ловен дом

На традиционния парад на знамената на ловните дружини на сдружение “ЛРД Добрич” бе отслужена празнична литургия за здраве на всички членове на сдружението и на техните семейства с пожелание славните традиции  на сдружените ловци и риболовци да продължат във времето и да останат дълговечни добродетелите им, след което приветствие към ловците, риболовците и гостите на събора отправи Илия Михайлов, председател на ЛРС-Добрич, член на УС на НЛРС-СЛРБ, заслужил деятел на ловното движение.

добрич ловен дом

В него той подчерта: “Искаме да се разбере, че силата, която движи дейността ни, не са парите и икономическите интереси, а голямата любов към природата, към общуването с нея, към ловуването и риболова, които възпитават в уважение и взаимопомощ. Това са най-истинските отношения и ние ще ги поддържаме винаги живи. Благодарение на всички членове на сдружението, на техните семейства и десетките спомоществователи успяваме да останем обединени и здраво стъпили на земята, за да отстояваме своите права и интереси.”

 Поздравление от името на НЛРС-СЛРБ поднесе главният секретар Даниел Тошков, който връчи и почетен плакет на сдружението.

добрич ловен дом

Бяха получени поздравителни адреси от ловно-рибарски сдружения в Стара Загора, Троян, Гоце Делчев и др.

Със званието „Заслужил деятел” на НЛРС-СЛРБ бяха удостоени проф. д-р Христо Контев – посмъртно, Николай Ганев от ЛРД-Хитово и Христо Христов от ЛРД-Паскалево.

Кирил Контев, искрено развълнуван от признанието, предаде на Илия Михайлов набор от научни статии от личния архив на своя баща.

С Почетния знак  на НЛРС-СЛРБ бяха отличени Димитър Маринов от ЛРД- Ловчанци, д-р Валери Тодоров  от ЛРД-Владимирово, Цанко Николов от ЛРД-Добрич, Красимир Бойчев от ЛРД–Дончево, Илия Енев от ЛРД-Лясково, Георги Георгиев от ЛРД–Житница и Стефко Костадинов от ЛРД– Черна.

С грамота и плакет на ЛРС-Добрич” бяха наградени председатели на ловно-рибарски дружини, общественици и ветерани.

добрич ловен дом

Гостите на сдружението участваха в разселване на повече от 30 фазана, след което всички участници в събора се отправиха към новия ловен дом, който бе тържествено открит, след което започна богата празнична програма. Бе разиграна и томбола като между наградите бяха ловна пушка – надцевка, картини, гоблени, плазмени телевизори, модерни и практични домакински електроуреди и др.

До края на празничния ден звучаха чудесните изпълнения на народен оркестър “Извор”, известен не само в Добруджа, с ръководител Петър Гочев.

Николай Мирчев

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ