ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Над 500 гости на ловния събор на ЛРС-Тетевен за 125-годишнината

тетевен

Над 500 души се включиха в събора на ЛРС-Тетевен по случай 125-годишнината от създаването на дружеството. В м. „Костина” край с. Рибарица (където е лобното място на войводата Георги Бенковски) есента напомни за себе си и променливите си настроения в съботния ден. Час преди празненството от небето се изсипа порой, за радост краткотраен. След това обаче времето се стабилизира и бе точно каквото трябваше – прохладно и спокойно.

тетевен

Сред официалните лица бяха председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, управителят на фирма „Сокол-БЛРС” Борислав Бечев, областният управител на Ловеч Светослав Славчев, кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и заместникът й Борис Врабевски, кметът на община Ябланица Найден Найденов, председателят на ЛРС-Луковит Ценко Чоков, директорите на горските стопанства в Ловеч и Тетевен – Младен Миков и Дочо Дочев, и др.

След освещаването на знамената на 17-те дружини в състава на ЛРС-Тетевен председателят Иван Георгиев припомни накратко историята на създаването на организацията през 1897 г. с първите 25-ма основатели. Инж. Василев поздрави с празника членовете на ЛРС-Тетевен (980 ловци и 120 риболовци от общините Тетевен и Ябланица), приветствайки ги за резултатите в изпълнение на ловностопанските мероприятия.

тетевен

Председателят на НЛРС-СЛРБ връчи наградата „Заслужил деятел” на ловното движение на Иван Георгиев, който получи още плакет и картина от кмета на Тетевен.

тетевен 125 години

„Използвам приятния повод, за да изкажа своите адмирации към вас за неуморните усилия и работа, които полагате, за да съхраните и продължите традициите към дивечовото и рибно богатство на региона. Продължавайте да пазите и съхранявате прекрасната ни природа, водени от страстта, която ви събира – практикуването на ловния и риболовния спорт”, каза градоначалникът в приветствието си.

С почетен знак бяха удостоени доайени на ловното движение в района: 93-годишният Васил Василев от ЛРД-Рибарица, 88-годишният Никола Даскалов от ЛРД-Брестница и 81-годишният Стоян Василев от ЛРД-Гложене. Отличията бяха връчени отново от председателя на Националната организация инж. Василев.

80 членове на ЛРС-Тетевен, сред които и дългогодишният ръководител на сдружението Атанас Милев, получиха грамота за принос в ловното движение и във връзка със 125 години от създаването на дружеството.

Началото на веселбата в м. Костина бе поставено с изпълнения на няколко поколения танцьори от Народно читалище „Развитие – 1931 г.” – с. Рибарица.

тетевен

Градусът на настроението се покачи, когато обичаният народен изпълнител Володя Стоянов взе микрофона и в продължение на четири часа пя от сърце и душа.

Финална точка на празненството сложиха музикантите от „Етрополе брас бенд”, огласяли поляната до късно вечерта.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ