140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Над 500 гости на ловния събор на ЛРС-Тетевен за 125-годишнината

тетевен

Над 500 души се включиха в събора на ЛРС-Тетевен по случай 125-годишнината от създаването на дружеството. В м. „Костина” край с. Рибарица (където е лобното място на войводата Георги Бенковски) есента напомни за себе си и променливите си настроения в съботния ден. Час преди празненството от небето се изсипа порой, за радост краткотраен. След това обаче времето се стабилизира и бе точно каквото трябваше – прохладно и спокойно.

тетевен

Сред официалните лица бяха председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, управителят на фирма „Сокол-БЛРС” Борислав Бечев, областният управител на Ловеч Светослав Славчев, кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и заместникът й Борис Врабевски, кметът на община Ябланица Найден Найденов, председателят на ЛРС-Луковит Ценко Чоков, директорите на горските стопанства в Ловеч и Тетевен – Младен Миков и Дочо Дочев, и др.

След освещаването на знамената на 17-те дружини в състава на ЛРС-Тетевен председателят Иван Георгиев припомни накратко историята на създаването на организацията през 1897 г. с първите 25-ма основатели. Инж. Василев поздрави с празника членовете на ЛРС-Тетевен (980 ловци и 120 риболовци от общините Тетевен и Ябланица), приветствайки ги за резултатите в изпълнение на ловностопанските мероприятия.

тетевен

Председателят на НЛРС-СЛРБ връчи наградата „Заслужил деятел” на ловното движение на Иван Георгиев, който получи още плакет и картина от кмета на Тетевен.

тетевен 125 години

„Използвам приятния повод, за да изкажа своите адмирации към вас за неуморните усилия и работа, които полагате, за да съхраните и продължите традициите към дивечовото и рибно богатство на региона. Продължавайте да пазите и съхранявате прекрасната ни природа, водени от страстта, която ви събира – практикуването на ловния и риболовния спорт”, каза градоначалникът в приветствието си.

С почетен знак бяха удостоени доайени на ловното движение в района: 93-годишният Васил Василев от ЛРД-Рибарица, 88-годишният Никола Даскалов от ЛРД-Брестница и 81-годишният Стоян Василев от ЛРД-Гложене. Отличията бяха връчени отново от председателя на Националната организация инж. Василев.

80 членове на ЛРС-Тетевен, сред които и дългогодишният ръководител на сдружението Атанас Милев, получиха грамота за принос в ловното движение и във връзка със 125 години от създаването на дружеството.

Началото на веселбата в м. Костина бе поставено с изпълнения на няколко поколения танцьори от Народно читалище „Развитие – 1931 г.” – с. Рибарица.

тетевен

Градусът на настроението се покачи, когато обичаният народен изпълнител Володя Стоянов взе микрофона и в продължение на четири часа пя от сърце и душа.

Финална точка на празненството сложиха музикантите от „Етрополе брас бенд”, огласяли поляната до късно вечерта.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ