ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Троянските ловци развяха знамената за 125-годишнината на сдружението

троян 125-годишнината

С ловен събор, на който присъстваха стотици ловци и риболовци, техните приятели и симпатизанти, отпразнува 125-годишнината си ЛРС-Троян.

Сред официалните гости на събитието бяха председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, Донка Михайлова, кмет на община Троян, Тихомир Кукински, кмет на община Априлци, Светослав Славчев, областен управител на Ловеч, директори на държани горски стопанства, служители на МВР и съдебната власт.

троян 125-годишнината

Молебен за здраве и освещаване на ловните знамена извърши отец Марин.

троян 125-годишнината

По повод годишнината си ЛРС-Троян издаде книга, проследяваща историята на сдружението, достъпна за всички негови членове, а председателят Минко Акимов заяви:

троян 125-годишнината

„125 години нашите ловци и риболовци работят за увеличаване на дивечовото и рибно богатство в региона. Успехите и предизвикателствата пред нас са ясни на всички. Предстои ни трудна година заради икономическата криза, разпространението на Африканката чума по свинете, но съм убеден, че така, както са се справяли нашите предци, ще успеем и ние. Всички трябва да работим за обогатяването на родната природа.“

След като връчи почетен плакет на сдружението за 125-годишнината и грамота за принос към съхраняване на традициите на Националната организация на неговия председател, инж. Василев се обърна със следните думи към троянските ловци.

троян 125-годишнината

„Поздравявам всички нас, защото и аз съм член на троянското ловно-рибарско сдружение. Годишнината е повод за гордост, тъй като едва ли има друга организация, която толко години да изпълнява своята обществена роля.

Носим голяма отговорност – да съхраним традициите, да опазим уникалното рибно и дивечово богатство така, както са го правили нашите предци. За да могат децата и внуците ни, да продължат да се радват на уникални досег с природата чрез лова и риболова.“

Кметът на Троян Донка Михайлова също отдаде заслуженото на ловно-рибарската общност.

троян 125-годишнината

„През тези 125 години ловците и риболовците в нашият регион са извършили множество добри дела – каза тя. – Затова искам да изкажа благодарността на община Троян за това, че работите за опазването на биоразнообразието на територията на общината ни. Затова, че се грижите за околната среда и в трудни моменти можем да разчитаме на вас за ограничаване на последствията от бедствия и аварии. Вие давате истински пример на хората какво е това другарство.“

По случай 60-годишния му  юбилей и 125-годишнината на ЛРС-Троян с най-високото отличие „Заслужил деятел“ на НЛРС-СЛРБ бе отличен ловният специалист на сдружението Сашо Василков.

троян 125-годишнината

Наградата „Почетен знак“ на  HЛPC-СЛРБ получиха Марин Ганков, главен счетоводител ЛРС-Троян, Дочко Стоянов, председател на ЛРД-Дълбок дол, Цветан Петров, председател на ЛРД-Велчево, Тотю Ненов, председател на ЛРД-Острец, Марин Атанасов, председател на ЛРД-Орешак, Кирил Захариев, председател на ЛРД-Черни Осъм, Марин Герганов на  94 години от ЛРД – Орешак, Тодор Терзиев, председател на ЛРД-Калейца, Стелян Илиев, председател на ЛРД-Ломец, Марин Маринов, председател на ЛРД-Дебнево, Тодор Банков, председател на ЛРД-Априлци, Цочо Мутевски, председател на ЛРД-Балабанско, Петър Петров, председател на ЛРД-Старо село.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ