ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ударно разселване на зайци в ЛРС-Сандански

сандански зайци

Ловно-рибарското сдружение в град Сандански предприема спешни и ефективни мерки за разнообразяване на ловната фауна на територията на дребнодивечовите ловни полета.

Правилна е стратегията центърът на интереса от грижи за едрия дивеч да се пренасочи и към дивия заек и всички видове пернати, обекти на лов.

Тенденцията за резкия спад на запасите от див заек има своето обяснение и то е обратно пропорционално на нарастването на хищниците, основно чакала.

Ловното сдружение в Сандански закупи 60 броя диви зайци от производственото стопанството на фирма „Сокол-БЛРС”в Луковит, които са в отлична кондиция и бяха разселени в най-ниските зони на ловните полета на съставните дружинки.

Надеждата е, че освежаването на местните запаси със свежа заешка кръв ще стабилизира и укрепи заешката популация запаси в близките години. За целта се предприемат и съпътстващи мерки – забрана за лов на зайци и поощрителна програма за безкомпромисно редуциране на хищницити, като на приоритетно на прицел са поставени чакалите.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ