ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Разселиха диви зайци на територията на три дружини в ЛРС-Ловеч

ловеч диви зайци

Фермено произведен див заек бе разселен на територията на три дружини в състава на ЛРС-Ловеч, съобщи за SLRB.BG специалистът по лова в сдружението Дико Йорданов. По десет заека намериха новите си местообитания в районите на дружините в селата Умаревци, Горан и Слатина, където повече от 80 ловци стопанисват дивечовите запаси.

34 диви зайци намериха новите си местообитания в района на ЛРС-Сливница

Разселването е извършено с цел опресняване на кръвта, задивечаване и поддържане на биоразнообразието, обясни инж. Йорданов. Средствата за дейностите – в размер над 4000 лв., са в изпълнение на чл. 65в от Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча и са собствени пари на трите ловни дружини.

ловеч диви зайци

На акцията по разселване присъстваха Ивайло Иванов от ДГС-Ловеч, Йонко Христов от РДГ-Ловеч, както и Дико Йорданов и председателите на дружините.

Преди около месец в трите селища са разселени и по 30 бр. фермено произведен ловен фазан, съобщи още специалистът по лова в ЛРС-Ловеч. Предстои разселване на яребица в други ловни територии.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ