ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Грандиозна ловна вечер за троянските ловци

троянските ловци вечеринка

На 18 февруари в ресторант „България“ след двегодишно прекъсване заради кодвид пандемията ловците от ЛРС-Троян проведоха една незабравима ловна вечеринка.

Официални гости бяха Борислав Бечев, управител на фирма „Сокол-БЛРС“, Петко Пенков, председател на Общинския съвет, ветерани и ловни деятели на ЛРС-Троян.

В словото на дългогодишния председател на сдружението Минко Акимов бяха изнесени тревожни данни за популацията от дива свиня в района на сдружението. Ако през 2019 година са отсреляни 1800 броя, то през последния ловен сезон са само 86.

троянските ловци вечеринка

Необходимостта от разселване на дребен дивеч в дружините от Предбалкана бе изтъкната като приоритет.

Поздравителен адрес към троянските ловци от името на председателя на УС на НЛРС-СЛРБ Васил Василев поднесе Борислав Бечев, който потвърди готовността на фирма „Сокол-БЛРС“ да осигури необходимия дребен дивеч за разселване, за да могат дружините да провеждат своите ловни излети и при намалялата популация от дива свиня.

троянските ловци вечеринка

Дружината от с. Врабево, която е първенец със 186 отсреляни хищника, бе наградена от фирма „Сокол-БЛРС“ с 50 броя 90-дневни фазана за разселване.

Тържеството за троянските ловци продължи с незабравимите песни на Валя Балканска и гайдарката Велислава.

троянските ловци вечеринка

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ