ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Хасково – Ловците обогатяват природата с пернати

разселване хасково

На прага на пролетта ловците от ЛРД-Хасково от­ново изпълняват своя неотменен дълг да обогатяват природата с дивеч. Четири последователни дни те по­срещаха и разпределяха фирмено излюпени птици от дивечовъдното стопарство на фирма „Сокол-БЛРС” в Сливен, които веднага след пристигането им в Хаско­во поемаха път към подготвените волиери.

Петьо Костов, който вече 26 години ръководи дру­жината в село Корен, и колегите му Метин Еюб и Сашо Асенов получиха 50 фазанчета на 270-дневна възраст. Ловците от Сусам със секретар на дружината Петко Тенчев взеха и фазани, и яребици. Тейнур Ма­рем от дружината в Николово тръгна с 50 фазанче­та, очаквани във волиера от председателя Андрей Проданов и дошлите помагачи за настаняването на младите птици.

Фикрет Сербест от дружината в Пчелари получи кеклици. Експедитивни и организирани в транспор­тиране на живите пратки бяха и представителите на дружините в Малево с председател Димитър Ушаков, в Александрово, Нова Надежда, Узунджово, Въгларо­во, Караманци .

Навсякъде ловците от ЛРС-Хасково имат изградени просторни и удобни волиери за доотглеж­дане на пернатия дивеч, който след задължителния престой за адаптация ще бъде разселен в приро­дата.

Така и тази пролет фазани, яребици и кеклици успешно ще обогатят района на сдружението, което вече има стабилен опит в кампаниите по разселване.

Златка МИХАЙЛОВА

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ