ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Призове за най-добър ловец и риболовец бяха връчени в ЛРС-Кърджали

призове кърджали

След двегодишно прекъсване заради пандемията от КО­ВИД-19 кметът на община Кърджали – инж. д-р Хасан Азис – връчи традиционните награди на кмета за „Най-добър ловец за сезон 2022/2023 г.“ и „Най-добър риболовец за сезон 2022/2023 г.“ Това стана на тържествената вечерин­ка, на която официално беше отбелязана 100-годишнина­та от създаването на сдружението.

Отличието „Най-добър ловец за сезон 2022/2023 г.“ по­лучи председателят на ЛРД-Кърджали 2 – Иван Митев. Той и неговият колектив имат най-голям принос в борбата с хищници. Лично през сезон 2022/2023 г. е отстрелял над 70 лисици и чакали. За заслугите му кметът го „облече“ с чисто нов модерен италиански ловен костюм.

призове кърджали

Призът „Най-добър риболовец за сезон 2022/2023 г.“ оти­де при Нурай Идриз от село Пенево. Той е изключителен майстор в ловенето на шарани. Отчетени бяха и заслугите му в борбата с бракониерството – често сигнализира за нарушителите. Кметът му връчи прът и макара.

Наградите на кмета „Най-добър ловец“ и „Най-добър риболовец“ са се превърнали в традиция и се връчват от сезон 2011/2012 г. насам.

призове кърджали

По случай 100-годишния юбилей на сдруже­нието кореспондентът на съюзните медии в Кър­джали – Валери Ковачев – беше награден с по­четен юбилеен плакет и грамота за заслуги към ЛРС-Кърджали и за развитие на ловното дело. Отличието му беше връчено на тържествената юбилейна вечеринка.

Ковачев е кореспондент на изданията на НЛРС-СЛРБ над 20 години. Автор е на книгата „Из вековната история на ловното сдружение в Кърджали“, издадена през 2021 г. по случай юбилейната годишнина на сдружението. Участ­ва активно в организирането и отразяването на редица прояви на местната ловна организация.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ