НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Традиционна вечеринка на СЛРД „Чардафон“-Габрово с много награди

вечеринка габрово

На 17 февруари се проведе традиционната вечеринка на ЛРС-Габрово.

Сред официалните гости бяха гл. секретар на НЛРС–СЛРБ Даниел Тошков и председателят на ловно-рибарското сдружение в Трявна Мирослав Милев.

Светла Зарева, гл. експерт при РДГ–В. Търново, поздрави ловците с подновената вечеринка, като каза, че тя е един от най-хубавите празници за семейството на ловеца. Въпреки липсата на лов на дива свиня тя насърчи ловците да се грижат за дивеча, особено в трудните моменти на зимата, да се полагат по-големи грижи за него.

Но най-важното, с което г-жа Зарева предизвика бурна реакция на поздрав у присъстващите бе, високата оценка, която даде на специалиста по лова  на габровското ловно-рибарско сдружение Живко Жеков.

вечеринка габрово

В частта на деловата програма бе обявяването награждаването на майсторите хищничари на сдружението за 2022. Призът неоспоримо взе ловецът от ЛРД-Кметовци Юлиян Иванов, който е отстрелял 148 хищника през годината. От много години насам носещият този приз Димитър Димитров от ЛРД-Враниловци има 40 хищника, като сред бъдещите претенденти за приза „Хищничар на годината“ вече е и Евгени Димитров от ЛРД-Гъбене.

вечеринка габрово

Специален поздрав  и по една красива червена роза от председателя на сдружението Тодор Дянков получиха дамите в лова от ЛРС “Чардафон” в Габрово, които присъстваха на празника. 

Млад, ама още не станал ловец, спечели ловния полуавтомат „Аселкон“ кал. 12/76 от томболата на сдружението. Късметлията се казва Тихомир Иванов, член на ЛРД-Гъбене. Младежът уцели местния джакпот само с едно талонче от томболата. Ловното оръжие ще му е „Добре дошло“ наесен, когато Тихомир се кани да излиза заедно с редовните ловци на лов.

вечеринка габрово

Иначе наградният фонд изобилстваше от якета, тениски и др. аксесоари с марката „Блазер“. Тук на почитаемо място сред гостите на празника бе изпълнителният директор на „Блазер груп“ ЕООД Ненко Василев. Също с голяма радост бяха посрещнати изработените с майсторски патент от ловеца Андрей Андреев маркови ножове и дъски за мезета, който бе на масата на своята дружинка от с. Донино, както и марковите вина, осигурени от председателя на сдружението Тодор Дянков, две големи торти и други.  

Разбира се, на всяка вечеринка най-емоционалното си остава ловджийския купон. Този път изпълненията на бандата на Йордан Йончев „Гъмза брас шоу“ предизвикаха ловджиите и ловджийките да покажат, че могат да са на дансинга неуморно и че знаят да играят на всякакви ритми. Ама наистина бяха възхитителни, като сред най-големите хороводци и този път бе Мария Христова. 

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ