ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Дружините на ЛРС-Враца разселиха великолепни фазани

разселване враца

Дружинките от ЛРС-Враца разселиха 650 фазана в ловните си райони. Акцията по задивечаване след адап­тирането на птиците във волиери се проведе в два поредни дни – понеделник и вторник, като дружинките получаваха отреденото им количество дивеч от производственото стопанство край Вра­ца на фирма „Сокол-БЛРС” ЕООД.

Пернатите са голяма гор­дост на управителя на сто­панството Цветан Върбанов и колегите му. Целта на от­глеждания там дивеч е раз­селване и опресняване на кръвта на животните в дивата природа – яребици, фазани, диви зайци и полудива зеле­ноглава патица.

Това е пър­вото разселване за годината и бе извършено точно преди яйценоса.

разселване враца

Ловците от ЛРС-Враца споделяха въз­хищението си от отличното качество на птиците и казаха, че пернатите бързо се приспо­собяват, тъй като условията в района са много добри.

„Теж­ки и големи. Много надеждни фазани ни раздадоха тази година“, коментираха те след разселването в полетата.

Следващата партида ще бъде разселена през юни, когато се очаква да пристигнат около 850 фазанчета от стопанството в Русе на фирма „Сокол-БЛРС”, и още толкова в началото на август, каза ръководителят на сдружението Стоян Стоянов.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ