НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Пламен Петков спечели състезанието „Свети Хуберт“ край Пчеларово

победител пламен петков

Пламен Петков от дружина Кърджали 1 спечели традиционното регионално състезание „Свети Хуберт“ за ловци с кучета, работещи със стойка. В надпреварата, организирана от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали край село Пчеларово, община Черноочене,  се включиха четиринадесет състезатели с осемнадесет кучета.

победител пламен петков

Шампионът беше излъчен след бараж между победителите от двете батерии – Пламен Петков от дружина Кърджали 1 и Георги Ангелов от дружина Миладиново. Освен на второ място Георги Ангелов се нареди и на трето, защото участва с две кучета. Трети също е  Фикрет Иса от дружина Миладиново. Заради равен брой точки бяха присъдени две четвърти места – на Милуш Милушев от Кърджали 1 и на Ахмед Ахмед от Миладиново. С второто си куче Милуш Милушев е на пето място.

Наградите – купи, грамоти и храна за кучета, бяха връчени на призьорите от председателя на Ловно-рибарското сдружение Васил Дончев и от директора на Държавно ловно стопанство „Женда“ в Кърджали Радослав Боев.

победител пламен петков

Съдиите Танко Ранделов от Ловно-рибарското сдружение „Сокол“ в Пазарджик и Тончо Милев от сдружението в Димитровград оценяха уменията на ловците и на кучетата.

„Много добре организирано и протекло състезание. Сърцати и лъчезарни хора, с ведро настроение. Участват с цел както да демонстрират уменията си и да спечелят, така и да се преклонят пред природата”, коментира Танко Ранделов.

Това състезание вече е трайно в българската кинология. От тук се излъчват шампиони, които се представят  достойно и на националните турнири. През тази година очаквам още по-добри постижения от кърджалийските състезатели”, каза Тончо Милев.

„По принцип нашият район е известен с лов на едър дивеч, но ловците, участници в днешния турнир, показаха, че са добри стопани и на кучета, които са много добри и на пернат дивеч. Пожелавам им най-вече здраве, за да могат да продължават да съхраняват традициите в грижите за дивечовото богатство в нашия регион”, заяви директорът на ДЛС „Женда“ Радослав Боев.

Председателят на сдружението Васил Дончев също даде висока оценка за състезанието въпреки силния вятър, който леко повлия на резултатите. Този поздрави победителите и им пожелавам успех  в регионалния турнир за Купата на НЛРС-СЛРБ.

Пламен Петков и Георги Ангелов ще представят Ловно-рибарското сдружение в Кърджали на регионалния турнир „Свети Хуберт“, а третият Фикрет Иса ще бъде резерва.

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ