ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

130-годишнината си тържествено отбеляза ЛРС-Айтос

130 години айтос

С невероятно тържество ловците и риболовците от ЛРС-Айтос отбелязаха 130 години от създаването на ловно-рибарското  сдружение в града.

Грандиозното мероприятие се проведе в м. “Парка”, която е притегателен център за айтозлиии и гости на града със своите атракциони, сред които са зоопарка на града, стрелбищния комплекс, етнографският комплекс “Генгера”, язовир “Парка”, спортни площадки, беседки и др.

Да уважи ловците от Айтос бе дошъл председателят на НЛРС-СЛРБ  Васил Василев. Тук бяха и ръководствата на сдруженията от Шумен, Средец, Карнобат, Добрич, Малко Търново, Сунгурларе, Поморие и Бургас.

Също така сред гостите бяха общинският кмет Васил Едрев и неговият колега кметът на община Руен Исмаил Осман, комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на  МВР Бургас, световната шампионка по ловна стрелба в дисциплина „Трап“ Селин Али и нейният треньор Ниязи Али. 

130 години айтос

В приветственото си слово председателят на УС на ЛРДС “Сокол” – Айтос Евгени Петров изтъкна, че ловното движение в Айтос е създадено от шестдесет родолюбиви патриоти и с пръв председател Петър Шопов – виден общественик от Айтос, изтъкна също че айтозлии са и сред учредителите през 1898 г. на Съюза.

В приветствието си инж. Василев подчерта, че айтоското сдружение е едно от малкото в страната със 130-годишна история. Поздравления и приветствени слова имаше и от представителите на сдруженията от Шумен, Добрич, кметовете на двете общини Айтос и Руен, така също и от директора на ДГС Айтос, като в основата на всички изказвания бяха положителните дела на ловното съсловие от Айтос, и неговата активна дейност при всички ловни и обществени мероприятия.

130 години айтос

Ловци от различни дружинки получиха плакети лично от инж.Василев с признателност за дейността им през годините за опазване на дивеча и принос в развитието на ловното движение в региона.

С призвание за дейността си бяха отличени посмъртно Васил Иванов – председател на дружинка Раклиново, Иван Джумбишлиев – председател на дружинка Малка поляна, Янко Кинчев – председател на дружинка Ябълчево, така също и Петър Стоев, член дружинка Малка поляна, който преди кончината си миналият месец бе заверявал ловния си билет непрекъснато 75 години . 

Сдружението не бе забравило и всеки свой член, за спомен и отбелязване на кръглата годишнина предварително бяха раздадени по дружинките без изключение за всеки ловна жилетка с логото на сдружението.

За юбилея бе открита тържествено и реновираната чешма на главната алея в “Парка”, изградена през далечната 1949 г. от Народно ловно-рибарско дружество Айтос.

130 години айтос

В програмата на мероприятието бе заложено да изпълнява своите незабравими балади най-известната айтозлийка в нашето съвремие – певицата Ивана – чийто изпълнения подлудиха в буквалния смисъл присъстващите. Атмосферата около голямата певица и нейният екип се придаде на всички и тържеството завърши като голям и изключително весел семеен празник.

Айкут Бехич 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ