НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Дружината от ЛРД-Килифарево се грижи не само за дивеча

килифарево база

Дълги години по традиция, поколения наред, преди да построи новата си ловна хижа, дружината в гр. Килифарево, Великотърновска община, обикновено откриваше всеки нов ловен сезон в района на стария яз, който се намира близо до града.
Ловците се събираха край чешмата с изворна вода, изстудяваха в нея ракията и бирата, на дървени маси, на сянка под близките дървета, нареждаха мезетата. А след успешните ловни излети за диви свине тук разфасоваха отстреляния дивеч, който преди появата на АЧС не беше никак малко. И задължително поддържаха чистота наоколо, следяха пейките и масите да са здрав
Сега мъжете от ЛРД-Килифарево вече си имат свой ловен дом, ала все пак не забравят къде са се събирали преди време. За да не бъде изоставено и да не пустее мястото, да стане по-приветливо и да имат възможност да го използват за почивка местните жители, дружината взе решение да го облагороди.

килифарево база


Ловците събраха необходимите финансови средства, набавиха материали и в един от почивните дни, преди да бъде открит новия ловен сезон, разчистиха местността от насъбралите се отпадъци, оформиха нов път до там, сковаха нови дървени пейки и маси. Не пропуснаха да почистят и чешмата.
Дружината не смята това мероприятие да е инцидентно. Намеренията са и по-нататък мястото да се поддържа в същия вид, за да може всеки, който пожелае, да се наслаждава тук на приятна почивка.


Това е един добър пример за млади и стари от Килифарево, които вероятно вече са се уверили, че ловците мислят не само за ловни излети, за дивеча, но и за природата. А членовете на килифаревската ловна дружина, участвали в почистването, призоваха съгражданите си за разбиране и съпричастност.
Ловците смятат, че местността трябва да се поддържа не само от тях, а от всички, които идват тук, за да прекарат приятни мигове край чешмата и стария яз. И да оставят след себе си мястото чисто и приветливо.
Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ