140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Берковица – Десето издание на турнира „Старата пушка“ за славната годишнина на Съюза

берковица старата пушка

На 6 август в м. „Хасановото“ край Берковица местното ловно-рибарско сдружение проведе традиционния турнир по ловна стрелба „Старата пушка“. Десетото издание бе посветено на 125-годишнината на Националната организация и 129-годишнината от създаването на ЛРС-Берковица.

В състезанието се включиха 31 ловци, включително три ловни дами, които комбинирано стреляха във видоизменен „Скийт“ и по силует на „Бягащ заек“ – единичен и дубле за бягащия заек и шест изстрела от позиции 6 и 7 на скийтовото стрелбище. В това състезание се допускат притежатели на ловни пушки, произведени до 1973 г. имаше и три оръжия, произведени преди 1899 г. от марките Холанд и Холанд, Чарлз Ланкастър и Хенри.

берковица старата пушка

Турнирът символично бе открит с изстрел на бившия председател на НЛРС-СЛРБ Иван Петков, а многобройните зрители горещо подкрепяха и аплодираха добрите изпълнения на състезателите.

За втора поредна година оспорваната надпревара завърши с престрелка за първото място, като победител стана Светлозар Цветанов от ЛРС-София-север с произведена през 1937 г. немска пушка BSW, а второто място остана за студента по „Горско стопансво“ Алекс Шуканов от ЛРС-Берковица с пушка Бенели 121 от 1970 г.

берковица старата пушка

Купите и грамотите на победителите връчи ръководителят на ЛРС-Берковица Стоян Ангелов. Раздадени бяха и множество други награди – за най-достолепен участник наградата получи председателят на ЛРД-Замфирово Боян Бонов, за най-добър колекционер Димитър Джендов от ЛРС-София-запад, Йордан Георгиев от Ябланица и Борислав Каменов от ЛРС-Берковица. За най-млад участник награда получи 12-годишният Велислав Шейнов и четвъртокурсничката от ЛТУ и бивша състезателка по биатлон Ваня Михайлова.

берковица старата пушка

Изключително спортсменското поведение на състезателите напълно отговаряше на традициите на 125-годишната Национална организация, като за пореден път турнирът „Старата пушка“ се превърна в празник за ловците и техните симпатизанти.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ