140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС – Велико Търново – Отбелязаха Деня на ловеца със състезание по ловна стрелба

велико търново ловна стрелба

И тази година традицията беше спазена – в съботния ден преди откриването на новия ловен сезон сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново организира състезание по ловна стрелба в дисциплината „Спортинг”. Така беше отбелязан Денят на ловеца – 6 август. Гост на тържеството беше инж. Динко Господинов, експерт по лова в Северно-централно държавно предприятие в Габрово.

В надпреварата на стрелбището край Велико Търново участваха 42 състезатели, а отборите бяха 15. И този път състезанието не премина без дамско присъствие – в стрелбата се включиха две ловджийки.

велико търново ловна стрелба
Exif_JPEG_420Голямата жега не попречи на състезателите да покажат какво могат. А публиката живо се интересуваше от резултатите и изпращаше всеки успешен изстрел с ръкопляскания.

Разбира се, и в това състезание по ловна стрелба, както във всяка надпревара, имаше победители и победени. Отборно най-добре се представи ловната дружина в Ново село, следвана от  ловците от с. Балван и с. Миндя. Отборите получиха купи и грамоти.

В индивидуалната надпревара победител е Тихомир Неделчев от дружината в Ново село. След него се наредиха Мерт Чолаков от същата дружина и Васил Владов от с. Арбанаси. Последваха ги Тихомир Трифонов от Балван, Бойчо Бойчев от Ново село и Петър Тотев от Балван. За класиралите се на първите три места имаше медали и грамоти.При дамите Йордана Папазова от ЛРД-Емен е първа, а Цветелина Кошутанска от ЛРД-Присово, втора.

Специална грамота получи най-възрастният състезател – 76-годишният Валери Паунов от дружината в с. Церова кория – Къпиново. Наградени бяха и т.н. „еколози“ сред стелците, които не уцелиха нито една паничка.

След приключването на състезанието празникът продължи с богата трапеза и веселие до късно вечерта. Тържеството уважиха и членове на семействата на ловците.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ