ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

В ЛРД-Лясково разселиха диви зайци ден преди откриването на ловния сезон

лясково лов

На 12 август се откри лова на прелетен дивеч, а с това и новият ловен сезон за членовете на ЛРС-Добрич, но предния ден 8 ловно-рибарски дружини получиха закупените от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“ край Луковит диви зайци за разселване по програмата, приета от сдружението преди две години.

Ловците и риболовците от ЛРД в с. Лясково /вкл. и с. Камен/, община Добричка, разселиха получените 10 зайци на територията на своя ловно-стопански район, който обхваща 2 800 ха и има твърде разнообразен релеф.

лясково лов

Мнението на ловците е, че постепенно бройката на зайците ще става по-голяма и скоро очакват дългогодишното ограничение за лов на този вид дивеч да им да бъде свалено.

Въпреки ранния час за начало на лова горещият августовски ден не позволи голяма слука по прелетен дивеч, но всички бяха удовлетворени от това, че са отново са заедно.

Полетата са сухи. Дивеч има, но условията ще са определено по-добри при по-голяма влага и по-ниска температура. Малко повече от три часа след като започна, ловът за деня бе преустановен. Всички са изминали неусетно повече от 20 000 крачки, което им носи една приятна умора от движението сред природата.

Празничният обяд в базата на дружинката, разположена в една красива местност край село Камен, има и своя герой – Атанас Ковачев, който навършва 30 години. Той и баща му Иван са от Бургас и са приети в дружинката в Лясково преди 2 години.

лясково лов

 Петър Симеонов, председател на ЛРД-Лясково сподели:

„Днес дружинката ни наброява 22 души. Радващо е, че членовете ни са предимно млади хора. Всички заедно полагаме грижи за животните с осигуряването на фураж, солища, калища, хранилки, разселваме.

Днес сме в намален състав, защото една част от членовете ни са на откриването на новия ловен дом на колегите ни от ЛРД-Овчарово, с които от години поддържаме приятелски отношения и си помагаме взаимно. Наздраве за Наско и „Наслука!“ на всички!”

Рожденикът и неговият баща бяха поздравени и от Илия Енев, 87-годишен агроном, ловец от 1960 г., който пожела на всички и традиционното  “Наслука!” за една успешна и безопасна ловна година!

                                                                                                Текст и снимки: Николай Мирчев

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ