НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В ЛРС-Разград пъдпъдъци има, прогнозата е за добър сезон

разград пъдпъдъци

„Пъдпъдъци има точно там, където ги намерихме и преди две години – във второ ловище на 10-та разградска дружина. Тогава ловната година бе много добра, вярвам, че и сега ще е така“ – е прогноза­та на Константин Костадинов, който от тази година е председател на една от дружините в състава на ловно-рибарско сдружение „Сокол“ в Разград.

Гарантирани ловни емоции до края на сезона в ЛРД-Садово

В ранната утрин на откриването на новия ловен сезон ловците от 10-а разградска дружина само за два часа направиха половината от нормата за пъдпъдъци. В това време в края на огромното стърнище, което обхо­дили, в неравните и затревени части на полето ловците видели 4 сърни.

Два заека също пробегнали, вдигнати от опитните птичари, които са толкова добре обучени, че не пропускат животно, без да нарушат покоя му и да му дадат да разбере, че сезонът е започнал.

„Възстановява се заекът при нас, макар че не сме разселвали. Беше изчезнал, вероятно заради еднотипното земеделие. А беше време, когато имахме изобилие от зайци. Горе, в трето ловище, има движение на диви свине – засичаме ги. По всичко личи, че сезонът ще е добър“, обяснява за особеностите на лова в Делиормана Костадинов.

Анелия Славейкова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ