140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

300 ловци от ЛРС-Поморие празнуваха своята 115-годишнина, направиха дарение за болно дете

годишнина лрс-поморие

На 15 септември ЛРС-Поморие тържествено отбеляза своята 115-годишнина. Повече от 350 ловци, риболовци, техните семейства и съмишленици празнуваха в ресторант „Планинската къща“ славната си история.

Сред официалните гости бяха председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, председателят на Контролния съвет на Националната организация Стойчо Гергьовски, Веселин Симеонов, председател на ЛРС-София-север, Евгени Абаджиев, председател на ЛРС-Пазарджик, председателят на ЛРС-Айтос Евгени Петров,  Иван Гочев, специалист по лова към ЛРС-Средец.

Сред празнуващите бяха и колегите членове на сдружението Христо Янев, кмет на Обзор, Юсейн Смаил, кмет на с. Сини Рид, и Валентин Станчев, кмет на с. Кошарица. Поздравителни адреси изпратиха Мариян Костадинов, директор на РДГ-Бургас, директорът на ДЛС-Несебър Димитър Мандулев, който също е член на сдружението, доц. д-р Христо Михайлов, ръководител на катедра „Ловно стопанство“ към Лесотехнически университет, Колю Панайотов, председател на Ловно-рибарско дружество във Варна.

годишнина лрс-поморие

Малко по-рано през деня се  състоя освещаване на новия ловен дом на ЛРС-Поморие, като събитието уважиха кметът на община Поморие Иван Алексиев, Сахак Сахакян член на УС на НЛРС-СЛРБ, и Невен Каравасилев, ръководител на ЛРС-Бургас.

годишнина лрс-поморие

В своето приветствено слово председателят на ЛРС-Поморие Дончо Дончев заяви:

„През всичките тези години, брулени от времето, устояваме и продължаваме упорито и целенасочено да изпълняваме нашите ангажименти към природата на България.

През бО-те години на миналия век нашите предци изграждат ловния дом в гр. Поморие, който през настоящата година обновихме изцяло.

Също така се стараем и продължаваме да надграждаме в дружините техните ловни заслони и домове, като не спираме и за миг да изпълняваме задачите по стопанисване на ловните ни райони.

Днес в ЛРС-Поморие членуват около 900 ловци, обединени в 19 дружини, като през последните 3 години се завърнаха, както се казва в „бащината къща“, дружините в Приселци, Кошарица и Гюльовца.

Благодаря на всички за проявената смелост и ангажираност да направите тази важна крачка. Обединени и заедно ще постигаме целите и задачите на нашето сдружение.“

годишнина лрс-поморие

Председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Василев връчи от името на Управителния съвет на Националната организация почетен плакет и се обърна със следните думи към колегите от Поморие.

„Откакто съществува организирано ловно движение в този край на страната, освен опазването на дивеча и природата хората тук успяват да опазят духа на ловното другарство. Ако опазвате традицията на вашите ловни предци, този празник ще се провежда още няколкостотин години.

Изказвам огромната си благодарност за съвместната работа с ръководството на ЛРС-Поморие. Усилията на това ръководство доведоха до обновяването на  сградата на ловния дом с европейско финансиране. Не са много ловно-рибарските сдружения в страната, които успяха да го постигнат.“

Дори и в този тържествен момент ловците и риболовците от ЛРС-Поморие не забравиха малката Мария, дъщеря на тяхната счетоводителка Диляна Николова, която страда от коварна болест. В благотворителна акция събраха 3450 лв. за нейното лечение.

годишнина лрс-поморие

С грамоти бяха отличени членове на сдружението за цялостен принос за развитието и дейността на организацията и за благодарност за грижите към дивата природа в България.

годишнина лрс-поморие

Наградени бяха победителите в турнира по ловна стрелба в дисциплината „Скийт“, посветен на 115-годишнината на ЛРС-Поморие.

годишнина лрс-поморие

Организирана бе и томбола с три предметни награди – ловна раница, нож и ловна пушка, като печелившите билети бяха изтеглениот деца, а до късно вечерта след това се извиваха празничните хора.

годишнина лрс-поморие

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ