НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Марио Бачев отстреля 200-килограмов глиган в Дяково

дяково лов

Шест диви свине са отстреляли от началото на сезона до 12 ноември  ловците от дружинката на село Дяково.

Слуката е на председателя Божидар Данаилов, Борис Колчаков и Марио Бачев – едни от най-точните в ловната стрелба за региона. Данаилов има три точни попадения, Колчаков – две, а Бачев – едно, като той успял да улучи доста едър екземпляр – около 200-килограмов глиган.

Останалите пет прасета, попаднали на мушката на дяковските ловци, били по около 100 кг. Всичките животни са застигнати от куршумите в м. „Ново село“, намираща се недалеч от язовир „Дяково“ и граничеща със съседните Бобовдолска и Радомирска общини.

„Слабо върви ловът този сезон. Времето е сухо, нямаме слука, а и дивечът е значително по-малко в сравнение с миналата година“, каза Божидар Данаилов.

дяково лов

Както сме писали, дяковската дружинка е част от ЛРД–Дупница и се слави ката една от най-добрите в района – с най-добро изпълнение на плановете за отстрел. Ловното й поле е едно от най-големите на територията на сдружението, като обхваща общините Дупница, Бобов дол, Бобошево, Рила, Кочериново и Сапарева баня. Заема площ от 5 500 хектара, разположени в землищата на дупнишките села Пиперево, Блатино, Дяково, Кременик и Делян. В района се ловува основно дива свиня. Предмет на лов са и хищниците – лисица, чакал, вълк. Както и прелетен дивеч. Срещат се още сърни и зайци.

Юлияна КОЛЧАКОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ