140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловната томбола в Петрич – Прекрасна десетилетна традиция за хората от южния град

петрич томбола

И тази година ловното сдружение в Петрич отрано се приготви и перфектно организира ловната предновогодишна томбола, която без да пресилваме, се превърна в истинско емоционално събитие в дните около Коледа и Нова година.

На празнично украсения градски площад около три хиляди души, ловци и членове на техните семейства, както и много жители на Петрич и съставните села на общината разиграха по ясни и справедливи правила на лотариен принцип ловната томбола.

Бяха предложени за продажба три хиляди билета със символичната цена от четири лева. Печелившите награди бяха осигурени както от дарения на местните ловни и риболовни дружинки, така и от уважавани местни спонсори и общински фирми.

петрич томбола

Богатият асортимент от награди включваше  различни видове риби – сом, толстолоб, десетки шарани, бял амур, диво прасе, домашни и диви зайци, различни пернати видове.

80- килограмовото диво прасе беше осигурено от дружинката в село Долене, а дивите зайци от дружинка Петрич-изток.

Богатото разнообразие от ловни и риболовни артикули и аксесоари се допълваше от ваучери, с които можеше да се получат необходими медикаменти от аптеките, както и кошнички с примамливо съдържание – месни деликатеси, изискани наши и вносни питиета, захарни изделия.

петрич томбола

Най-голямата очаквана емоция предизвика печелившия билет за ловната пушка. Щастливецът се оказа Мая Николова от Петрич. Условията за нейното притежание са ясни – да се запише в курсовете за ловци, да я дари на познати ловци или да получи нейната паричната равностойност. Шансът за печалба от ловната томбола никак не беше малък, защото във всеки пети билет имаше награда.

Всички печеливши билети се контролираха и проверяваха от специална седемчленна комисия, съставена от председатели на ловни дружинки и отговорници по лова.

Самата томбола се водеше пак по традиция от специалиста по лова към ловното сдружение в Петрич Георги Клондов.

петрич томбола

„За мен това задължение е не само съюзна отговорност – сподели той. – Но чест и удоволствие да споделим нашия празник с цялата петричка общественост. Ние като обществена организация винаги сме били съпричастни към всички социални и благотворителни инициативи на община Петрич.”

Ловната общност и гражданите бяха свидетели на един истински празник под Беласица.

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ