140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Предпразнична вечеринка събра ловците в Хасково

вечеринка хасково

В навечерието на коледните и новогодишни празници членовете на ЛРС-Хасково отново се събраха да изпратят отиващата си година, да си пожелаят здраве и слука. Сигнал с ловен рог и маршът на ловците вдигна всички на крака, посрещайки знамето на организацията.

Председателят на сдружението Желязко Живаков поздрави от името на Управителния съвет всички ловци, както и  гостите – зам.- министъра на околната среда и водите  Николай Сиджимов, управителя на фирма  „Сокол-БЛРС“ Борислав Бечев , представители на ловните организации в Кърджали и Свиленград, на РДГ-Кърджали и ДГС-Хасково.

вечеринка хасково

„Всички заедно нека все повече разгръщаме възможностите си да увеличаваме дивечовия ресурс, нека ловното другарство и етика бъдат винаги с нас“, каза той.

По последни данни от началото на сезона досега на територията на сдружението са отстреляни 183 диви свине, от които два са трофейни глигани.  Два повалени вълка в с. Силен допълват картината на успешните ловни излети.

Най- дейните и този път получиха награди.  Дружината в с. Сусам с председател Колю Генчев  бе отличена за   активното разселване на дивечови птици. Председателят на дружината в с. Узунджово Милен Минков получи наградата за разселените зайци.

вечеринка хасково

За най-много отстреляни диви свине бе наградена дружината в с. Тънково с председател Радостин Димчев. Гюнер Сербест от дружината в с. Пчелари заслужи признание за усърдната грижа за еленовото стопанство в летните месеци. В най-големините горещини той докара водоноски за нуждите на животните.

Почетен бе и най-възрастният член на ЛРС-Хасково Адем Шефкет от с. Мандра. Специални благодарности получи Павел Танев от дружината в с. Тракиец, който осигури и бяло, и червено вино за празничната трапеза.

Приветствие от името на председателя на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев поднесе Борис Бечев. Той обяви, че фирма „Сокол-БЛРС“ подарява на хасковското сдружение 50 полудиви патици, които да бъдат разселени в подходящи водоеми.

вечеринка хасково

Оживление предизвика тегленето на томболата, в която този път не липсваше и кученце. То пое към с. Криво поле в ръцете на късметлията  Стойчо Табаков. Кученцето е от порода барак, от легендарна майка, собственост на ловеца Шенол Смаил  от с. Войводово,  която е доказала своите качества.

Зайци,  глиганчета, толстолоб, яребици, ловни патрони, рибарски пособия, календари, шапки и други вещи зарадваха печелившите.

Народни песни, нашенски ритми и танци от балканския регион внесоха още емоции на вечеринката, която от години присъства в календара на хасковското сдружение.

Златка Михайлова

Снимки Янко Найденов

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ