140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Смайваща слука от 5 вълка за ловците от с. Любовка

любовка лов

Два месеца от откриването на активния ловен сезон ловната група на село Любовка, която е част от дружинката в Ласкарево,  непрекъснато отчиташе небивала ловна “суша” със само едно отстреляна дива свиня.

Надеждата и търпението дадоха резултат и на първия излет през декември слуката избухна с невероятна сила – две отстреляни диви свине и пет вълка. Както неведнъж е коментирано, че най-удобният момент за разправа с едрите хищници са именно гонките за диви свине, тази максима категорично беше доказана от ловците в Любовка.

На всеки сутрешен инструктаж преди излет отговорникът на групата от с. Любовка Стойчо Спасов не пропуска да отбележи да се внимава за появата и на хищници. А от дълго време животновъдите в района се оплакват от непрестанни набези на голяма вълча глутница – виждали са до 10-13 вълка.

любовка лов

Още на първата гонка две прасета попадат на точния мерник на Иван Терзиев и Стефан Чаев. Докато споделят радостта от слуката по телефоните си, в гръб, най-вероятно подгонени от съседната ловна група, на линията на пусиите попада въпросната глутница вълци.

Освен стрелково майсторство ловците демонстриат и хладнокръвие  при стрелбата. Иван Терзиев дублира дивата свиня с вълк. Янко Георгиев с два точни изстрела добива още два вълка. Изстрелите от към пусиите на Борислав Маджуров и Борислав Николов закръглят сметката на пет отстреляни сиви хищника.

любовка лов

Нещо нечувано досега в района. Радостта отдавна е преминала границата на възторга и самите ловци не могат да повярват на това паметно ловно събитие.

Новината бързо се разчува и групата започва да получава заслужени поздравления от съседни и по-далечни дружинки, към които се присъединява и ръководството на ЛРС-Сандански, към чийто състав е дружината.

А животновъдите от района вече обмислят какъв благодарствен жест да направят на ловците. Очаква се за коледните празници да подарят теле.

Ловците наистина го заслужават!

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ