140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Вече 7 години ЛРД-Книжовник участва в Ловната Коледа

книжовник ловна коледа

Макар да се чува, че в душите ни се настанява отчуждението и дистанцията помежду ни, ловците  от ЛРД- Книжовник доказаха със своето участие в тазгодишното 18-о издание на Ловната Коледа, че това е неоправдан скептицизъм, доброто го има, особено по светлите празници. Вече седем години дружинката участва в Ловната Коледа. В това издание тя се включи с коледен базар с ръчно изработени продукти – картички, декорация за светлите празници, храни, ръкоделия и др.

Базарът е с благотворителна цел, средствата от него са предназначени за реставрация на църквата в Книжовник.

книжовник ловна коледа

Освен това, беше приготвен и благотворителен обяд. Въпреки лошото време дошлите около 150 човека се чувстваха добре, а на по-върастните, които не можаха да присъстват д-р Динков, секретар на дружината, и кметът Иван Славилов разнесоха обяда пакетиран по къщите.

А добрият дядо Коледа и неговата помощничка Снежанка раздадоха подаръци на децата. Въпреки лошите метеорологични условия празникът на ЛРД-Книжовник беше запомнящ се.

книжовник ловна коледа

Ловната Коледа все повече придобива традиционен характер за много дружини и сдружения, защото ловците осъзнават, че трябва да поддържат живо завещаното от предците дарителство.

Павлина ПАВЛОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ