140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Голяма слука за ловците от Чирен, отстреляха 10 диви свине за един уикенд

чирен лов

Голяма слука споходи ловната дружинка от село Чирен, която е част от състава на ЛРС-Враца. Предпразнично ловците успяха да отстрелят с точните си мерници за два дни 10 диви свине, похвали се отговорника по лова Яни Климентов.

Груповите ловни излети на дружинката в началото на сезона не бяха толкова благодатни, но точно преди Коледа късметът ги споходи и за ден те успяха да отстрелят цели 9 диви свине, на следващият ден отново имали излет и той пак не бил празен, с точен изстрел повалили още една дива свиня.

чирен лов

В това време ловците от дружинката имали и двама гости – Искрен от Власатица и Драгомир от Върбешница, които също се отчели с точни попадения. Точен мерник показал и Климентов, който отстрелял доста голям и добър екземпляр, като Кирил и Никола също се разписаха с по един повален глиган. 

чирен лов

Ловните излети на Нова година не били успешни, но още на Йордановден дружинката от с. Чирен пак се отчете подобаващо. След цял ден преследване и търсене на следи на повече от 15 километра упоритите мъже с пушки успяха да завардят и отстрелят три диви свине.

Тази седмица дружинката отново излиза на последния за сезона лов и се надяват пак на добра слука.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ