140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Десета „Вечер на гонача“ в ЛРД-Кметовци

вечер на гонача

Задружни както в лова, така и извън него, ловците от дружинка Кметовци на 17 февруари отрано приготвяха салати, печива и други лакомства на фурна за поредния празник, на който през последните години почитат своите гоначи и най-вече грижите им за „професорски нива” на ловните кучета.

Пред вече изпълнената до краен предел ловна хижа „Бялка”, прегряла от топлината в камината, пред ловците се изправи Пламен Петков – Чапека, дългогодишен секретар, касиер, активен ловец, който съвсем образно откри Вечерта на гонача.

„Колеги, ловът без гоначи е като сватба без музиканти! Да, обаче, за да бъде една сватба хубава, освен свирачи, трябва да има и играчи. Наздраве и за гоначите, и за биячите” – вдигна още по-нагоре градуса Чапека и ловците подеха „Хубава си, моя горо”, станали на крака.

вечер на гонача

Пред тях застана водачът на дружинката, председателят – миротворец, човекът с неизчерпателни благоустройствени проекти и подобрения на ловната хижа, Димитър Екимов, който бе още по-кратък в обръщението си.

„Колеги, нека бъдем все така задружни! Какво би бил ловът без приятелство?!”

И тук той обяви, че гости на празника са приятели ловци от дружинка Бойковец – Момчил, Иван и председателят й Лилко Георгиев, който по-късно от името на етрополската дружинка предаде на председателя на ЛРД-Кметовци живописна творба на Етрополския манастир „Света Троица”.   

вечер на гонача

Докато официалната част вървеше, Чапека вече редеше чувалите с храна за кучета, така че да са под ръка на председателя, докато ги връчва на гоначите – все елитни ловци.

Преди първата награда Димитър Екимов припомни, че това е десетата по ред „Вечер на гонача” в ЛРД-Кметовци.

 После с чували се окичиха трима гоначи – Красимир Цонев, Радослав Бояджиев и Христофор Банов.

Любо Николов, който бе гост на вечерта, преди десет години дава идеята за „Вечер на гонача”, към подаръците за гоначите прибави и последната си книга „Зов за лов”.

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ