НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Дойде време за  пролетното разселване в ЛРС-Хасково

хасково разселване

Пролетни   температури посрещнаха първата партида дивечови птици, пристигнала за разселване на територията на Ловно-рибарското сдружение в Хасково.

Фермено произведените яребици и кеклици  са с много добро качество, прецениха от пръв поглед  ловци с дългогодишен опит, докато разтоварваха касетите.

хасково разселване

Първите 70 яребици отидоха в четири дружини – в Стамболово, Динево, Стойково и Тракиец. На място те се  настаняват за доотглеждане и адаптация в добре поддържаните и подготвени за традиционната кампания съоръжения, каквито са изискванията.

60 кеклика  взеха дружините в с. Силен с председател Димитър Коларов и дружината в с. Елена с председател Наско Манолов.

Всички дружини в състава на ЛРС-Хасково имат богат опит в разселването на  пернат дивеч, което преминава при спазване на всички правила. Изградените волиери периодически се ремонтират, осигурени са достатъчни количества храни за новите им обитатели.

хасково разселване

В помощ на оцеляването и размножаването на дивечовите птици ще бъдат и последните излети, определени за лов на хищници  извън горския фонд.

Пожелаваме слука, казва за пореден път ръководството на хасковското сдружение.

Златка Михайлова

Снимки Янко Найденов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ