140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Заслужено веселие след успешен сезон в ЛРС-Гоце Делчев

гоце делчев вечеринка

Най-голямото като брой дружинки и съюзни членове сдружение в Югозапада – ЛРС-„Сокол 1920“ в Гоце Делчев, организира прекрасен завършек на сезон 2023/24.

Повече от 350 ловци и риболовци изпълниха ресторант “Орбел”, за да се отдадат на заслужен и емоционален финал на наскоро отминалия ловен сезон.

Под звуците на ловния марш на сдружението със ставане на крака  и ръкопляскания залата посрещна знамето на сдружението и знамената на 28-те съставни дружинки.

гоце делчев вечеринка

Гости на вечеринката бяха главния секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков, служители на държавни и регионални ведомства, представители на съседните ловни сдружения в Сандански, Петрич, Разлог и Якоруда.

По утвърдена вече традиция на събитието присъстваха и гости от съседна Гърция – представители на ловците от Драма, Русачани и Като Неврокопи.

В краткото си експозе председателят на сдружението Валери Сарандев поздрави присъстващите за грижите, които полагат за дивеча през цялата година, за амбицията им да бъдат водещи в региона по реализацията на полезни международни ловни проекти и за постигнати отлични резултати в отстрела на току що приключилия ловен сезон.

Вечеринката е място, където доброто настроение, тостовете и наздравиците за най-добрите през сезона следваха един след друг, а спомените и забавните случки по време на излетите създаваха неповторимата атмосфера на събитието.

гоце делчев вечеринка

Съвсем естествено най-вълнуваща част беше разиграната томбола с примамливи, полезни и практични награди на различни електродомакински уреди, ловно и риболовно снаряжение на обща сума над три хиляди.

гоце делчев вечеринка

Топ печалбите в томболата бяха двете ловни пушки – полуавтоматичен гладкоцевен автомат и ловна карабина. Овациите за тези две награди обраха Димитрия Аврионова, съпруга на ловец от Гоце Делчев, която спечели ловния автомат, а карабината отиде при младия ловец от дружинката в с. Копривлен – Тодор Жингов.

Дружинката от село Тешево предостави за томболата 70-килиграмово диво прасе, което със солидарно решение беше предоставено на кухнята за социално слаби в Гоце Делчев, което също беше посрещнато с разбираемо одобрение.

гоце делчев вечеринка

За доброто настроение на присъстващите се грижеше фолклорна формация “Уникат”, а солистите Боряна Карпузова, Ирина Паскалева и Наум Странджев до късно вечерта изпълняваха музикални желания.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ