НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД-Огоя проведе отчетното си събрание и приветства нови членове

огоя събрание

На 16 март 2024 г. 15-та ловно-рибарска дружина – Огоя, част от ловно рибарско сдружение “Грохотен” – Своге проведе годишното си отчетно събрание в базата на дружината в м. “Двете реки”.

Събранието бе водено от председателя на дружината Николай Петков, а протоколчик бе Йордан Йорданов. Преди да започне отчетната част, ловците почетоха с едноминутно мълчание и ставане на крака кончината на Негово светейшество патриарх Неофит и паметта на двама свои колеги, починали през изминалия ловен сезон.

По стопанския план за настоящата година са предвидени средства за осигуряване на царевица, сол, фураж, ремонт на хранилки и нови чакала.

огоя събрание

Заложеният план за ползване на дива свиня през новия ловен сезон е 25 бр. За ЛРД-Огоя сезон 2023/2024 г. приключва с 14 отстреляни диви свине, като се забелязва видимо възстановяване на популацията спрямо предходни години.

За настоящия  сезон ловците определиха три трудови дни за провеждане на ловностопански мероприятия, с глоба от 20 лв за неучастие в тях, като пенсионерите и инвалидите бяха освободени от тази санкция.

Определен бе и размер на спонсорство – по 80 лв от ловец до първия ловен излет, от което бе освободен поради заболяване единствено членът на дружината Траян Колев.

За едногодишен пробен период в ЛРД-Огоя бе приет Георги Евстатиев, а като нов редовен член ловците приветстваха в редиците си Ивайло Нинов, който е завършил “Политология” в НБУ и е редовен ловец от 2023 г. Младият мъж отправи сърдечни благодарности към колегите си за оказаното доверие, подчертавайки, че ще се постарае да го оправдае всячески и че за него това е голяма чест.  

огоя събрание

На въпроса ми какво е за него ловът, Ивайло сподели: “Най-напред – истинско мъжко удоволствие, уединение сред природата и неописуем релакс! Да не забравяме и срещите с колегите от дружината, разнообразните теми, по които общуваме, мислите и мненията, които обменяме.”

Юри Точев

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ