НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Белоградчик – Теодора Станимирова е първата жена председател на сдружение

Теодора Станимирова

Тази година отбелязваме 140 години от създаването на организираното ловно движение в България и точно сега за първи път в историята за председател на ловно-рибарско сдружение бе избрана жена.

Това е Теодора Станимирова, която на 29 март по време на отчетно-изборното събрание на ЛРС-Белоградчик получи подкрепата на своите колеги и застана начело на организацията. Тя убедително спечели вота на делегатите срещу другия кандидат и член Управителния съвет Евгени Евгениев.

Теодора Станимирова

Както е редно,  по време на събранието бе определен членски внос за 2024 г., бе представен и отчет за финансовото състояние на сдружението. Отчетено бе, че последният ловен сезон е бил по-успешен от предишния и популацията на дивата свиня се възстановява. Ловците са доволни и от ловните излети на фазан, каквито пернати разселват всяка година.

Официален гост на събранието бе председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев, които приветства избора на новия председател и поздрави ловците от дванайсетте дружини с 27 групи за усилията им по стопанисването на дивеча.

Теодора Станимирова

Теодора Станимирова е четвърто поколение ловец, като членува в сдружението от 14 години. До момента е изпълнявала длъжността на специалист по лова. Съпругът й също е ловец и двамата се надяват техният син да наследи страстта към ловния спорт.

По образование е инженер лесовъд, завършила е специалност „Горско стопанство“ в ЛТУ в София.

Теодора Станимирова

„Реших да се кандидатирам за председател на сдружението, тъй като добре разбирам нуждите от развитие на нашата малка организация от 650 ловци и риболовци – сподели тя. – Един от големите проекти, с който ще се ангажирам, е да направим ловен музей, тъй като сградата, построена със средства на нашите ловци, където се помещаваше природонауният музей на града, е занемарена. С наши усилия и средства и с помощта на общината се можем да успеем.

Съзнавам, че съм първата дама в лова, която става председател на ловно-рибарско сдружение. Благодарна съм колегите, че ме подкрепиха, което е доказателство, че съм дълбоко свързана с мъжкото хоби.

stanley

От три години започнахме отново да организираме курсове за нови ловци и се надявам да привлечем повече млади хора в нашите редици.“

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ