НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС– Свищов – Постоянно присъствие на вълци

свищов вълци

Няма как дивите свине да възстановят много бързо популацията си от времето преди появата на чумната епидемия в Свищовския край показва таксацията. Затова дори лекото увеличаване на бройките в ловните полета на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол” – Свищов няма как да не радва ловците. Пък и нали този дивеч не е основен за тукашните дружини, защото в полето не се среща така често, както нагоре, към Балкана, и някъде ловците от години не са виждали диви свине. Затова и през новия ловен сезон те ще продължат да разчитат на пернатите, най-вече на фазаните.


Тазгодишната пролетна таксация показва, че макар и слабо се увеличават и сърните, дивите зайци. Това се обяснява и с благоприятните условия, меката зима, необичайно високите за сезона температури.
Колкото до хищниците, тяхното присъствие в Свищовската община е постоянно. Най-много са чакалите, макар че сдружението изпълни плана си за отстрел през отминалия ловен сезон. Не липсват и вълци, които според таксацията са се увеличили и сега са седем. Може да се каже, че не минава година без отстрелян такъв хищник. През отминалия ловен сезон бяха отчетени три, отстреляни от дружините във Вардим, Драгомирово и Горна Студена на ЛРС-Свищов.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ