140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Започна подготовката на кандидат-ловците в ЛРС-Шумен

шумен курс

Наред с младите кандидати са  и  такива с улегнал  житейски опит. 

С мисъл за опазване на природата и дивеча в курса на ЛРС- Шумен се включиха общо  38  кандидата. От  тях над 50 години са  7 души, от 40 до 50 години четирима и  една  дама. До 20 години са четирима кандидати – предимно учащи, останалите са между  20-40 години. Интересното е, че има две двойки баща и син.  Много от кандидатите ще бъдат приети в дружинки като потомствени ловци,  участвали в множество ловностопански мероприятия.  Останалите ще кандидатстват в дружини в предстоящата отчетна кампания.

На всички кандидати са осигурени учебните помагала, ловен календар за 2024 г.  и книгата   „125 години Шуменска ловна органзация”

За подготовката  ЛРС-Шумен е подсигурило  зала в хотел „ЗАМЪКА“.

sdr

Подготовката на кандидат-ловците ще се води от следните лектори –  по дивечознание, ловно законодателство и Устава на сдружението от  инж. Славчо Димитров, бивш служител СЛРД-„Сокол-Шумен”, кинология и болести по дивеча от д-р Стоян Джамбазов  – зам.-председател  на СЛРД”Сокол-Шумен”, оказване на медицинска помощ   д-р Йордан Йорданов -хирург. Оръжезнание и практическата  подготовка ще води  специалистът по лова към сдружението Стоян Стоянов  на стрелбищния комплекс „Диана”.

Неделчо Ненов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ