НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД-Кметовци –  Прецизност в лова и управлението на финансите

кметовци събрание

На общото събрание за отчитане дейността за 2023/2024 г. на 23 март ЛРД-Кметовци към СЛРД „Чардафон” – Габрово прие трима нови членове – Румен Ангелов, Красимир Ташев и Теодор Недялков, като всеки от тях даде заявка, че с удоволствие ще участва във всички ловностопански дейности.

Дневният ред започна с отчетен доклад за дейността през последната година на председателя на дружинката Димитър Екимов, който бе избран и за председател на събранието.

„Изминалият сезон премина при висока дисциплина и спазване на правилата съгласно Закона за лова и Правилника за прилагането му, които отговорниците за ловните излети следяха стриктно, като не допуснахме инциденти” – каза председателят.

В ловните излети са участвали общо 432 ловци, от които 58 гости. Най-често участвалите в ловните излети са Николай Михайлов – 26, Любомир Леков – 23, Красимир Цонев – 21 и Иван Бончев – в 20 излета.

Резултатите от груповия лов на дива свиня са 6 отстреляни диви прасета. Слуките са резултат на тандема Георги Кирков и Радослав Бояджиев, Манол Методиев, Петър Костадинов и Кристиян Стефанов, които имат по две слуки.

Дружинката изпраща сезона с още, 10 патици и 20 гривяка.

През отчетния период най-активно участие в регулирането на хищниците има Юлиан Иванов, който в габровското сдружение в последните години е рекордьор в отстрела на хищници и две години назад бе обявен за „Хищничар на годината”. Дружинката има още няколко активни хищничари и те са – Красимир Цонев и Кристиян Стефанов, както и Иван Илиев.

кметовци събрание

В отчета си председателят на ЛРД-Кметовци подчерта свършеното по време на бригадите и приносът на най-активните участници в тях – Георги Болтаджиев, Николай Михайлов, Красимир Цонев, Мариян Георгиев, Момчил Йонков. До направата на просеки, председателят нареди и инициативността на ловците в разширяването на гатера на дружинката – Валентин Вълев, Красимир Цонев, Манол Методиев, Любомир и Георги Лекови, Юлий Милчев.

„Много активен през сезона беше Борислав Димитров, който целогодишно косеше и поддържаше терена около хижата, носеше храна за животните” – подчерта председателят на ЛРД-Кметовци и уточни, че в бригадите са се включили почти всички ловци, което личи по незначителния брой на платилите дължимите суми за неучастие.

В ловностопанските дейности най-активно участие са взели ловците Георги Кирков, Радослав Бояджиев, Красимир Цонев, Христофор Банов и Борислав Димитров – отчете председателят.

Финансова подкрепа през сезона оказват на дружинката Валентин Вълев, Дончо Георгиев, Пламен Петков, Борислав Димитров, Христофор Банов, Красимир Цонев, Николай Минчев.  

В отчета си председателят бе включил и провеждането на десетата по ред „Вечер на гонача”.  

След отчета и на Контролния съвет, ловците приеха финансов план – който предизвика продължително анализиране и дискусии, както и план на ловностопанската дейност, избраха си ръководители на лова за новия сезон, както и представители в УС на СЛРД „Чардафон” и делегати в неговото общо събрание през  май тази година.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ