ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

НЛРС-СЛРБ подпомага млади таланти в ловната стрелба

На своето последно заседание УС на НЛРС-СЛРБ реши да подкрепи финансово младите национални състезатели  по ловна стрелба Иван Георгиев /18 г./ и Селин Али /17 г./ с патрони за тяхната подготовка. Финансирането ще стане факт, след като уточнен подробен план за подготовката на стрелците за 2019 г., включващ място и етапи на провеждане на тренировките,  броя на патроните, необходими за провеждане на различните етапи от подготовката и информация за треньорите. През 2019 г. ще вземат участие в състезанията от Републиканския и Международен календар на БФТС, ISSF, ECS, а именно Световно за младежи в Германия, Втори Европейски игри в гр. Минск, Беларус, Европейско първенство в гр. Лонато, Италия, Световна купа в гр. Лахти, Финландия.  На спортните екипи ще бъде отпечатано логото на НЛРС-СЛРБ.

Младежите Иван Георгиев /18 г./ и Селин Али /17 г./ са състезатели в дисциплина „Трап”. През 2018 г. най-доброто  класиране на Селин и Иван е трето място на Световното първенство за младежи в гр. Зул, Германия, за смесени двойки.

Индивидуално Иван Георгиев има 5 място на Европейското първенство в гр. Лонато – Италия, през 2016 г. с 119 от 125 възможни точки , 6 място на Световното първенство в гр. Зул, Германия през 2017 г., 6 място на Европейското първенство в гр. Баку Азербайджан през 2017 г. През 2016 г. на Европейското  в отборната надпревара при младежи нашият отбор /в който участваше и Иван/ заема второ място, само на 8 точки след домакините от Италия. През 2018 г. младежът има призови места на ГРАН ПРИ в Сърбия и Румъния.

За Селин Али представянията са 5 място на Европейското първенство в гр. Баку, Азербайджан през 2017 г. В Румъния на ГРАН ПРИ първо място и второ в Сърбия! През 2018 г. в официално състезание в България   постигна 118 от 125 точки.

За добра подготовка  на един младежки състезател са необходими годишно около 10 хиляди патрона . На база за сравнение техните конкуренти от другите страни разходват от 40 до 50 хиляди патрона в тренировъчни лагери и състезания.

Решението за финансова подкрепа от страна на НЛРС-СЛРБ е още по-ценна, тъй като през последните 4 години министерството на Младежта и спорта не отпуска за ловната стрелба никакви средства .

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ