ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ръководството на НЛРС-СЛРБ се срещна с Мария Габриел, водач на листата за евродепутати от ГЕРБ

На 15 май 2019г.,  в сградата на Националното  ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” се проведе среща с водача в листата на кандидатите за евродепутати за бъдещия Европейски парламент от партия ГЕРБ Мария Габриел. Инж. Василев представи  някои от най-важните въпроси за ловната общност към Европейските институции и отправи покана за сътрудничество с ясно изразен ангажимент към кандидата на ГЕРБ – Мария Габриел.

Обсъдени бяха проблемите, породени от необходимостта българските ловци и риболовци да спазват адаптирани в нашето законодателство европейски регламенти, директиви и споразумения.

Припомняме, че начало на тази инициатива и поредица от срещи бе поставена с проведените разговори на ръководството на Националната организация с кандидатите за евродепутати от ВМРО, за което подробно информирахме.

Кампанията, която провежда Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” е част от цялостната европейска инициатива на Федерацията на ловните асоциации на страните-членки на ЕС (FACE).

В непринуден разговор председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев запозна Мария Габриел с историята на Националната организация и  подробно разясни кои са важните за ловната общност проблеми, които трябва да бъдат отстоявани в ЕП.

Българският еврокомисар Габриел призна, че някои от темите са нови за нея и с внимание изслуша разясненията на инж. Василев и сподели своя професионален опит в европейските институции. Г-жа Габриел даде конкретни съвети на ръководството на НЛРС-СЛРБ как да бъде по-активно в комуникацията си с ЕК и ЕП, за да постигне повече разбиране и чуваемост на проблемите, с които се сблъскват българските ловци.

Тя ще предложи на своите колеги от ГЕРБ да подпишат официален документ, с което да потвърдят ангажимента си да защитават интересите на  българската ловна и риболовна общност в Европейския парламент.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ