ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Победителите от последния зонален турнир „Св. Хуберт“ в Гоце Делчев за Купата на НЛРС-СЛРБ

 

На 22 септември Ловното сдружение в Гоце Делчев прие с удоволствие и голяма отговорност зоналния турнир от веригата състезания по правилата на “Св. Хуберт” от тазгодишната надпревара за Купата на НЛРС-СЛРБ. Този вид състезания печелят все по-голяма популярност сред ловните среди в цялата страна.

Домакинството на ловното сдружение имаше и специален повод – 105 години от създаването му. Това амбицира още повече организаторите и те избраха за състезанието ловния полигон в м. “Водоемите” недалеч от Гоце Делчев. Турнирното ловно поле беше дообогатено с допълнителни 100 колхидски фазана, което позволи пълноценна изява на състезателите. В турнира бяха записани 23 участника от сдруженията в Гоце Делчев, Самоков, Пазарджик, Панагюрище, Радомир, Перник и София. Наравно с мъжете много успешно се представиха две жени – Нели Николова с курцхар Мая фром Ветренски от ЛРС-Годеч и Юлиана Попова с курцхар Сони фром Вретренски от ЛРС-София-юг.

За участието бяха отличени и двама ветерани на 77 и 76 години от сдруженията в Гоце Делчев и Пазарджик.

Главен съдия беше Николай Неделчев и съдии – Асен Галев, Зорница Николова и Любомир Дудаклиев. След проверката на записалите се участници по документи главният съдия проведе подробен инструктаж за реда, регламента и правилата на състезанието. Съдийската бригада внимателно следеше и отчиташе всички етапи от представянето на участниците – както на ловците, така и на кучетата. Състезанието предизвика интереса не само на запалени ловци от града и района, но и от публика, която реагираше също така емоционално на добрите изпълнения на състезателите.

Трябва да се отбележи гостоприемството на домакините, които бяха осигурили обяд за всички състезатели и официални лица.

В късния следобед и след последните баражи победителите и най-добре класираните състезатели бяха определени.

КЛАСИРАНЕ

Индивидуално:

1.Танко Ранделов с дратхар Фокси от ЛРС-Пазарджик
2.Петър Ветренски с курцхар Кайен фром Ветренски от ЛРС-Пазарджик
3.Димитър Тодоров с дратхар Брита от ЛРС-Септември
4.Димчо Начев с епаньол бретон Мино от ЛРС-Радомир
5.Иван Велинчев с английски сетер Зара от ЛРС-Велинград
6.Николай Николов с Амели дел Дилков от ЛРС-Самоков
Отборно:

1.ЛРС-Пазарджик в състав Петър Ветренски и Борислав Димов
2.ЛРС-Самоков в състав Николай Николов и Светлин Николо
3.ЛРС-Панагюрище в състав Нено Костурков и Младен Ждраков
Призьорите получиха купи, медали, грамоти и тениски и бяха наградени от ръководителя на ЛРС-Гоце Делчев Иван Горанов. За първите трима в индивидуалното класиране имаше абонамент за в. „Наслука“. Участниците получиха и кучешка храна, осигурена от спонсора на турнира фирма „HAPPY DOG”.

Регионалният турнир в Гоце Делчев показа, че и в крайграничните ловни сдружения имат организационен потенциал и опитът, натрупан в първата подобна изява, е гаранция, че това състезание ще печели все по-голяма популярност сред ловците в тази престижна национална проява.

Кузман Петров

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ