ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

За Купата на НЛРС-СЛРБ – Станаха известни новите шампиони в националния турнир „Св. Хуберт“

На 28 септември се проведе финалът на тазгодишния национален турнир „Св. Хуберт“ за Купата на НЛРС-СЛРБ. Домакин на състезанието, което се състоя в ловното поле на дружината от с. Дичин с председател ген. Илко Йорданов, бе ЛРС-Велико Търново, което същия ден честваше 135 години от своето основаване, като по този начин бе отбелязана официално и 135-годишнината от възникването на организираното ловно движение в България.

В индивидуалната надпревара се включиха 30 ловци и 5 ловджийки със своите четириноги помощници, в отборната надпревара се включиха 8 състава. Ловуваше се само на разселен фазан без съпътстващ дивеч.

Съдийската комисия бе в състав – главен съдия Петър Радев и съдии Соня Андонова, Тодор Нанчев, Сахак Сахакян, Любомир Стефанов, Иван Маринов, Невен Каравасилев, Любомир Катронски.

Състезателите бяха разпределени в три гари за мъжете и една за дамите.

При тежки условия – жега,  и почти пълно безветрие състезателите и техните ловни помощници дадоха най-доброто от себе си, за да се получи една много оспорвана надпревара. Организацията на домакините бе перфектна, с което максимално облекчиха участниците и работата на съдийския състав.

При мъжете се проведоха два баража за разпределение на местата от първо до трето място и от четвърто до шесто.

В крайна сметка класирането придоби следния вид.

КЛАСИРАНЕ

Индивидуално:

1.Георги Тодоров с дратхар Бирко фом Шнепфейнхайн от ЛРС-Бургас
2.Танко Ранделов с дратхар Фокси от ЛРС-Пазарджик
3.Йордан Дилков с английски пойнтер Рик дел Дилков от ЛРС-Кнежа
4.Алексей Колев с aнглийски пойнтер Веда от ЛРС-Бургас
5.Георги Ангелов с епаньол бретон Гама от Топалов от ЛРС-Кърджали
6.Джейхан Тефик с епаньол бретон Бен Бендида от ЛРС-Кърджали

Отборно:

1.ЛРС-Кърджали
2.ЛРС-Кнежа
3.ЛРС-Пазарджик
Жени:

1.Нели Николова с Мия фром Ветренски от ЛРС-Годеч
2.Гергана Делчева с английски пойнтер Брита дел Ненсковски от ЛРС-Димитровград
3.Яна Григорова с Инди дел Ненковски от ЛРС-Берковица

Купите, медалите и предметните награди, осигурени от Националната организация, бяха връчени на призьорите от главния секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков, зам.-председателя на Комисията по спортно-състезателна дейност в лова и риболова и член на УС на НЛРС-СЛРБ Сахак Сахакян, председателя на ЛРС-Добрич и член на УС на НЛРС-СЛРБ Илия Михайлов, кмета на с. Дичин Николай Теодосиев, Петър Радев, Соня Андонова, Любомир Стефанов.

Победителите получиха абонаменти за сп. „Лов и риболов“ и кучешка храна от спонсора на турнира фирма „HAPPY DOG“. За първи път качилите се на стълбичката отбори получават фермено произведени птици за разселване по техен избор.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ