ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Сокол-БЛРС“ празнува 30-годишнина с нови придобивки

С откриване на нови административни сгради в производственото стопанство „Сините камъни“ в Сливен бе ознаменувана 30-годишнината на „Сокол-БЛРС“ ЕООД  – фирмата, в която е изнесена стопанската дейност на Съюза на ловците и риболовците в България.

Тържеството в Града на 100-те войводи събра четирима бивши председатели на Съюза – инж. Стефан Манолов, проф. Нино Нинов, проф. Стоян Кушлев и инж. Иван Петков, членове на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ, дейци на ловното движение, бивши стопански ръководители и работещи в системата на „Сокол“, ръководството на сливенското сдружение начело с о.з. ген. Кольо Милев. Беше прочетен поздравителен адрес от изпълнителния директор на ИАГ инж. Мирослав Маринов, в който се изтъкват заслугите на фирмата за обогатяването на дивата фауна на страната.

Управителят на „Сокол-БЛРС“ ЕООД инж. Борислав Бечев подчерта, че от девет основни дейности на компанията към 1989 г., днес са съхранени седем, като към тях се е прибавила и издателската дейност. Той изброи и последните големи инвестиции, сред които сондажен кладенец и нова дограма на производствените помещения в стопанството „Дунав“ –Русе, както и новите административни сгради в стопанство „Сините камъни“.

Председателят на СЛРБ инж. Васил Василев честити на работещите в сливенското стопанство новите придобивки и изтъкна значението на „Сокол“ като основен инструмент и за природозащитната дейност на Съюза в изпълнение на Националната програма за разселване на дивеч. Проф. Стоян Кушлев пък изрично подчерта, че без дейността на стопанство „Сините камъни“ тракийският кеклик щеше да е изчезнал като вид от дивата фауна на България.

По време на тържеството бяха наградени с грамоти бившите председатели на СЛРБ, както и 80-годишните ветерани на „Сокол“ и бивши управители на стопанствата в Русе и Сливен Николай Тотев и Стефан Томчев.

В момента в Сливен заседава Управителният съвет на НЛРС-СЛРБ.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ