140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Женският ни отбор на Световното първенство „Св. Хуберт” се качи на стълбичката на победителите

На 25 октомври в град Ниш в Сърбия се проведе Световното първенство „Св. Хуберт”, на което участваха български състезатели при мъжете и жените. Женският ни отбор в състав Гергана Делчева с английски пойтер Брита дел Ненковски и Нели Николова с курцхар Мия фром Ветренски постигна забележителен резултат и се класира на трето място.

Първенството се проведе при перфектна организация на домакините, много добре подбрани полета, единствено липсата на достатъчно дивеч помрачи настроените на състезателките, много от които въобще не можаха да демонстрират качествата на своите ловни помощници и собствените си възможности.

Дамите бяха разпределени в две гари по 10 и съответно 11 състезателки. В първата гара Гергана Делчева попада сред всички фаворитки за призовите места, но след блестящ тур и един реализиран фазан се класира на трето място. Английският пойтер Брита дел Ненковски прави перфектна стойка, фазанът е отстрелян с един изстрел на дистанция от 50-60 метра, следва коректен апорт и много аплодисменти от зрителите и другите състезателки.

За съжаление италианският отбор подава контестация, която е уважена от съдиите, и нашата състезателка е преместена на четвъртата позиция. Всъщност призьорите са определени именно от тази гара, тъй като във втората, където е Нели Николова, нито една от състезателките не открива дивеч. Така Гергана Делчева остава четвърта, Нели Николова е класирана десета, което е достатъчно за нашия отбор да се качи на стълбичката на победителите. Първи да състезателките на Дания, а втори италианките.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ