ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Призив: Да защитим правото си на лов и ловните ни традиции!

Призив към българските ловци от инж. Васил Василев, председател на УС на НЛРС-СЛРБ:

Уважаеми български ловци, спортни стрелци, колеги и приятели,

тече сериозно обществено обсъждане на Европейската агенция по химикалите (ЕСНА) за забрана на използването на оловните муниции във влажните зони. Интересите на ловците са сериозно застрашени. Защото, ако тази забрана бъде въведена, то следващата стъпка ще бъде тоталната забрана на оловото във всички муниции.

Какво означава това?

Такава забрана ще направи практически невъзможна употребата на всички оръжия, които не могат да стрелят със стоманени сачми. Ловците ще бъдат принудени да подменят своите оръжия с други скъпо струващи такива и с боеприпаси на значително по-висока цена. В крайна сметка много от нас ще бъдат лишени от правото да упражняваме любимото хоби или спорт и да запазим ловните си традиции.

В последните месеци Националната ловна организация предприе всички възможни действия, за да защити интересите на ловната общност пред българските и европейските институции. Бяха проведени поредица от срещи с министри, с евродепутати, с национални представители в европейските органи, които поеха ангажимент да подкрепят нашата позиция. Сега обаче решаването на въпроса е пренесено изцяло на европейски терен.

Български ловци, нека отново заявим категоричната си позиция и да защитим правото си да ловуваме! Призоваваме ви да бъдем единни. Обръщаме се и към всички български представители в европейските институции да работят активно за спиране на подобно дискриминационно решение срещу милионната ловна общност в Европа.

Приятели, колкото повече гласове бъдат издигнати срещу забраната на оловните муниции, толкова по-голям ще бъде шансът ни да спрем това абсурдно решение.

Ловците от цяла Европа вече изпращат своите коментари. Да го направим и ние!

Призоваваме всички, които не са съгласни с въвеждането на тази регулация, да бъдат активни като се включат онлайн в общественото обсъждане на ЕСНА на следния адрес:

https://echa.europa.eu/bg/-/call-for-evidence-on-possible-restriction-of-lead-in-shot-bullets-and-fishing-tackle

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ