НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

16-годишната Ивана Пожарска с наградата за „Млади таланти” в конкурса „Дивото”

На 3 декември в сградата на НЛРС-СЛРБ в столицата председателят на  Националната организация инж. Васил Василев връчи на Ивана Пожарска наградата за най-добър разказ – „Добрият петел”, в категорията „Млади таланти” в тазгодишния конкурс за къс разказ на ловна тематика „Дивото”.

„Реших да участвам в конкурса за наградата „Дончо Цончев”, тъй като малко преди да видя негова обява, се случи събитието, описано в моя разказ – каза 16-годишната възпитаничка на Немската гимназия в София. – Пиша от много малка, а писането на проза ме кара да се чувствам свободен човек, красиво е.

Интересът към дивата природа идва от факта, че всъщност живея извън София, в малкото пернишко с. Видрица, а там имам възможност да общувам непосредствено с дивата флора и фауна в нашата природа. Дори отглеждам кон, който само обучавам.

Определено моето поколение се интересува от опазването на природата, но много от моите приятели живеят в града и нямат възможност да установят пряк досег с нея. За проблемите с климатичните промени и екологичните заплахи те научават от интернет на своите смартфони. За съжаление градската среда трудно формира ангажираност и позиции по отношение на опазването на природата” – заключава малката писателка.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ