ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Бъдещето на лова в България обсъждат днес ловни ръководители в Пловдив

“Бъдещето на лова в България в условията на усложнената епизоотична обстановка във връзка с разпространението на Африканска чума по свинете” е тема на традиционната годишна среща на ръководството на НЛРС-СЛРБ с представители на ловно-рибарските сдружения, която ще се проведе днес в Пловдив. В съвещанието ще участват членовете на Управителния и на Контролния съвет на националната организация, а от страна на сдруженията – техни председатели, ръководители, специалисти по лова, председатели на контролните им съвети и счетоводители.

В срещата, която започва в 14 ч., са поканени да участват и представители на държавните институции от системата на земеделието и горите. Ще бъде представена актуална информация за разпространението на АЧС на територията на страната, ще се обсъжда План за контрол и предотвратяване разпространението на заболяването през 2020 година.

Другите основни теми са предстоящата таксация на дивеча, проектопланове за ползването му през 2020 г., адаптация и разселване на фермено произведен дивеч, инициативата на Националната организация за работа с деца и младежи под мотото „Срещи с дивата природа“.

Експертите от Съюза ще направят препоръки за провеждането на общите събрания на сдруженията през 2020 г. и ще представят актуална информация във връзка с пререгистрацията им в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Очаквайте подробности.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ