ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ще честваме 130-годишнината от създаването на софийското ловно дружество

130-годишнината от създаването на софийското ловно дружество „Сокол“ ще бъде чествана тържествено през септември. Това решиха ръководителите на четири софийски ловно-рибарски сдружения – днешните наследници на „Сокол“.

След кратко прекъсване, днес бе възобновена традицията за ежегодни срещи на софийските сдружения съвместно с ръководството на Националната организация. Домакин бе ЛРС „София-изток“ на базата си в кв. „Челопечене“. В разговора взеха участие председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев, председателят на Контролния съвет на организацията Стойчо Гергьовски, главният секретар Даниел Тошков, управителят на „Сокол БЛРС“ ЕООД инж. Борислав Бечев, Георги Тошев – председател на ЛРС „София изток“, Веселин Симеонов – председател на ЛРС „София север“, Светослав Георгиев – ръководител на ЛРС „София запад“ и Алеко Динев – председател на ЛРС „София юг“.

Срещата беше уважена и от представители на държавни институции в лицето на зам.-министъра на земеделието Атанас Добрев и директора на РДГ-София инж. Стоян Тошев, които информираха за актуалната обстановка, свързана с Африканската чума по свинете, и състоянието на дивечовите запаси. От страна на софийските дружества бе изразена сериозна загриженост за ловното дело в страната.

Подробности в следващия брой на в. „Наслука“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ