ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Инициативата „Ловците в действие“ достигна и до домовете за възрастни хора

Служителите на 15 домове за възрасни хора бяха осигурени с 282 шлема, 564 предпазни маски и 1000 броя ръкавици от Съюза на ловците и риболовците в България, за да може безопасността на най-уязвимите да бъде гарантирана. В част от домовете, ловците от местните организации лично занесоха предпазните средства, като предаването им се случи пред сградите, защото достъпът до тях е ограничен заради епидемията от Covid-19.

На връх Велики Четвъртък ЛРС „Стринава“ в Дряново връчи 100 маски, 50 чифта ръкавици и 40 шлема на Комплекса за социални услуги за възрастни хора в Дряново, предназначени за обслужващия персонал. Дарението бе предадено от председателя сдружението Рачо Рачев на директора  на дома Йордан Млъзев. В израз на уважение към дарителския жест това стана в присъствието на кмета на Община Дряново Трифон Панчев и зам.-кмета Николай Карагьозов. Те благодариха на местните ловци и на Националното ловно-рибарско сдружение за навременния жест и изразената готовност за партньорство в трудни моменти като сегашния.

„Имаме удоволствието за изпълним заръката на Националната организация, която изпълнява благородната мисия за оказване на помощ – сподели Рачо Рачев. – Тя ще достигне не само до социалните домове за възрастни хора в Дряново, но и до всички в цялата страна. Мисля, че моментът на дарението е изключително подходящ. Маските, ръкавиците и шлемовете са купени със средствата на всички организирани ловци и риболовци в България. Жестът на Националното сдружение, реализиран чрез местната организация в Дряново, е пример. Той показва, че ловците притежават културата и ангажираността си към онова, което се случва в обществото. Израз е на съпричастност. Аз съм горд, че съм част от тази организация. Пожелавам да преминем успешно през това трудно време на изпитание, като скоро съумеем да излезем от това положение и продължим да живеем, както преди.“

Предпазните средства стигнаха и до Дома за възрастни хора в с. Добрин, община Крушари. Дарението бе предадено на Исмаил Османов, директор на общинското социално заведение, от Илия Михайлов, председател на сдружение ЛРС-Добрич, и член на УС на НЛРС-СЛРБ.

Той пожела здраве на възрастните хора и успешна работа на ръководството в условията на пандемия. От своя страна Исмаил Османов благодари за помощта и сподели, че засега се справят с предизвикателствата на необичайната обстановка. Ограничени са посещенията на роднини и близки, които най-много липсват на хората в дома.

Ловците от сдружението в Троян доставиха дарението до Дома за стари хора в село Добродан. Невяна Балеска, управител на дома, благодари за жеста и сподели, че наистина имат  нужда точно от тези така необходими предпазни средства. Сподели още, че обитателите на дома са добре. Спазват се мерките за безопасност, не се чувстват много комфортно по време на  извънредното положение, но това е нормално.

ЛРС-Троян участва и с 23–ма доброволци в помощ на Оперативния щаб в Троян, които са готови да подпомогнат уязвимите възрастни хора при нужда. Доброволците са предимно председателите на ловните дружини и обхващат  селата в Общините Троян и Априлци.

След направената съответната организация от Ловно-рибарското сдружение в Долна Митрополия дарение получи и Домът за стари хора в село Горна Митрополия. След съгласуване с кмета на община Долна Митрополия Поля Цоновска и кмета на село Горна Митрополия Атанаска Василева непосредствено преди великденските празници бяха доставени 10 комплекта маски, ръкавици и предпазни шлемове, пристигнали в града със съдействието на главния секретар на НЛРС–СЛРБ Даниел Тошков. Лично организационният секретар на УС на сдружението Димитър Александров поднесе дарението от името на Националната организация на ръководителя на дома – Веселина Петрова. На събитието присъстваше и кмета на Горна Митрополия Атанаска Василева.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ