ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Ловците в действие“- Дарение и среща с медиците на първа линия (ВИДЕО)

Пореден благотворителен жест от страна Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“.

Във времената, когато опасността от заразяване с коронавирус е навсякъде, защитата на медиците е изключително важна. Ето защо, на 16 април от Съюза на ловците и риболовците в България в присъствието на неговия председател инж. Васил Василев направиха жест към медицинските служители от Националния кръводарителски център, като им дариха предпазни средства. А тези медици действително са на първа линия. Ежедневно се срещат с кръводарителите, обработват около 100 човека само през първата смяна, около 200 минават през отделението на ден.

Затова не бяха изненада думите на Здравка Ремени, старши медицински лаборант в отделение по кръводаряване:

„Искам специално да благодаря на Съюза на ловците и риболовците в България за това, че за Великден ни направи най-хубавият подарък, който може – предпазните ни средства, защото въпреки усилията на ръководствотo и ние се задъхваме и наистина това е един страхотен Великденски подарък.“

Работа под напрежение, ежедневен контакт със стотици пациенти и една отговорна задача – да пълниш артериите на здравната система. Така може да се опише ежедневието на медиците, работещи в Националния център по трансфузионна хематология, чийто директор  д-р Николай Николов сподели:

„След обявяването на извънредно положение се получи спад в кръводаряването, което за нас е нормално. Хората бяха притеснени, бяха по домовете си, както са препоръките от Националния щаб, така че това е причината, която намали броя на даряващите. Впоследствие ние отправихме заедно с Министерството на здравеопазването призив и хората се отзоваха в много кратки срокове, за няколко дни“.

А защото заместител на кръвта няма, Националният кръводарителски център ще работи и през празничните дни.

Инициативата на Националното ловно-рибарско сдружение „Ловците в действие“ продължава. В следващите дни очаквайте на сайта slrb.bg още информация за благотворителните жестове на ловните организации от цялата страна.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ