ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Ловците в действие“- Съюзът на ловците и риболовците в България с дарение към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“

Жена, работеща като рентгенов лаборант в София, се е заразила със смъртоносния коронавирус. Тя е на 64 години, което я поставя в рисковата група. С този случай заразените медицински лица в страната стават 32. За да бъдат предпазени и защитени хората на първа линия, Съюзът на ловците и риболовците в България дари 200 предпазни шлема, 200 плетени маски и 200 чифта ръкавици на УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”.

Това не е единственото дарение от ловната общност – само за изминалите няколко дни бяха направени няколко дарения от ловно-рибарските сдружения в страната:

  • Всички ловци от ловното сдружение “Сокол 1911” в Благоевград, дариха по 5 лв., като събраната сума от 7000 лв. беше предоставена на Центъра за спешна помощ в Благоевград. С половината от да­рените пари са поръчани 30 многофункционални га­щеризона за многократна употреба с висока степен на защитеност на медицин­ския персонал, 1000 маски за индивидуална защита с много добро качество и дезинфектанти за обработ­ка на линейки и приемни помещения. Останалата сума от дарението ще бъде оползотворена по предназ­начение и според нуждите на медицинското подраз­деление.
  • Ловците от ЛРС-Стара Загора изразиха съпричастност към създалата се тежка ситуация заради разпространението на COVID-19 и направиха дарение в размер на 2000 лева по разкритата от Община Стара Загора дарителска сметка,  в която граждани и фирми могат да преведат суми, които ще бъдат използвани  за подпомагане на болниците, социалните заведения и възрастните хора.
  • Със свой принос във връзка с борбата срещу COVID-19 се включи и ЛРС-Варна. Управителният съвет на сдружението гласува 1500 лева, които бяха дарени на варненско медицинско заведение.
  • Ловно сдружение „Голак“ в Струмяни задели 1000 лева за защитни сред­ства на местното население.
  • Група приятели от Кър­джали дариха сушилня за спешното отделение в мно­гопрофилната болница за активно лечение „Д-р Ата­нас Дафовски” в Кърджали. Сред тях е целият отбор по спортен риболов към лов­но-рибарското сдружение в Кърджали.

Освен с дарения ловната общност се организира и с подпомагане на местните общини. Над 120 ловци са вписани като доброволци в националната доброволческа платформа, като много от колегите продължават да се записват.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ