ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Министерският съвет предлага извънредно положение до 13 май

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението е срокът на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., да бъде удължен до 13 май 2020 г.

В съобщението на Министерски съвет се казва: “България се бори с всички възможни усилия за ограничаване на разпространението на заразата с COVID-19, като измеренията на кризата все още не могат да бъдат оценени и прогнозирани. Натискът върху здравната система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация  и за  борба с пандемията, за да бъде ефективно овладяна. Тези действия се потвърждават и от данните и препоръките на Националния оперативен щаб, създаден със заповед на министър-председателя”.

Според данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, рискът от повсеместно разпространение на COVID-19 за последната седмица се определя като умерен в рамките на Европейския съюз и много висок за рисковите групи от населението – лицата над 60 г. и лицата с хронични заболявания. Експертното заключение показва, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. По тази причина Министерският съвет предлага на Народното събрание удължаване на извънредното положение в страната до 13 май. Засега не е ясно, кога ще има заседание на парламента, на което да бъде гласувано предложението.

Изглежда трудните времена за всички нас ще продължат през следващите месеци. Затова призоваваме членовете на Съюза на ловците и риболовците в България да се включат активно в инициативата „Ловците в действие“ и да подпомогнат според възможностите си усилията на цялото общество за справяне с последствията от извънредното положение, предизвикано от пандемията  COVID-19.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ