НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Чавдар Ангелов с голямата награда “Дончо Цончев” в конкурса “Дивото” на СЛРБ

Чавдар Ангелов е носителят на голямата награда на името на „Дончо Цончев” от десетото издание на Националния литературен конкурс за къс разказ на ловна тематика „Дивото”, организиран от НЛРС-СЛРБ. Разказът му “Вълчи вой” бе отличен измежду 67 творби от жури под председателството на проф. Валери Стефанов и членове Лазар Мурджев и Мир Богоев.

Авторът на отличения разказ е дългогодишен редактор и зам.-главен редактор на списание “Лов и риболов”, един от създателите на в. “Наслука”, автор на десетина книги с ловна и риболовна тематика. Той ще бъде тържествено награден на 6 август по време на честването на Деня на Съюза на ловците и риболовците в България.

награда дончо цончев

По традиция журито определи и три поощрителни награди. Те отиват за разказите „Ароматът на свободата” от Виктор Големинов, „Диво семе” от Горан Атанасов и „Хлеб” от Емилия Павлова. Освен плакет и грамота, носителят на приза “Дончо Цончев” получава и парична награда от 500 лв., а поощрителните награди са придружени от премия в размер на 100 лв.

Наградените разкази ще бъдат публикувани последователно в следващи броеве на сп. “Лов и риболов”.

Конкурсът премина при традиционно висок интерес, отчетоха от журито и препоръчаха още няколко разказа да бъдат публикувани в списанието поради големия брой качествени творби. Единствено наградата в категория „Млади таланти” не бе присъдена, тъй като този път нямаше участници под 15-годишна възраст.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ